Canlı bombalar Suriye’den

Dün sabah saatlerinde gerçekleştirilen saldırıda 1 polis şehit olmuş, 17 kişi de yaralanmıştı.

Araştırmalar kapsamında ‘yardım ve yataklık’tan gözaltına alınan 4 şüphelinin ifadelerine göre canlı bombaların Türkiye’ye Suriye’den girdiği tespit edildi.

NTV, olayın aydınlatılmasında etkili olan M.D. isimli şüphelinin ifadesine ulaştı.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaşayan ancak akrabaları olduğu için sık sık Suriye’ye gittiği belirlenen M.D, ifadesinde şu bilgileri verdi:

“Suriye’ye gittiğim sırada Ali isimli bir şahısla tanıştım. Şahıstan kayıp yeğenlerimi bulması için yardım istedim. Yardım edebileceğini söyleyen şahıs, benden 14’ünü 15’ine bağlayan gece Suriye’den Türkiye’ye giriş yapacak iki kişiyi karşılamamı istedi.”

Suriye sınırı yakınlarındaki Aşağı Oylum köyünde terör örgütü üyelerini karşıladığını söyleyen M.D. “Buğday tarlasında bekliyorlardı. Ellerinde, içinde koli olan 4-5 çuval vardı. Uzun boylu olan silahlıydı. Omzunda çift şarjörlü kalaşnikof vardı” diye konuştu.

‘UYUŞTURUCU SANDIM’

M.D.’nin bombanın hazırlanışına da tanık olduğu ortaya çıktı.

Aşağı Oylum köyünden sonra Mizar köyüne gittiklerini söyleyen M.D. şunları söyledi:

“Orada iki katlı bir eve geldik. Şahıslar ellerindeki çuvallarla odada bir şeyler yapıyorlardı. Önce uyuşturucu sandım ancak çuvalların içinde macuna benzer bir şey vardı.”

Gece saat 02.30 sıralarında Şanlıurfa’dan ayrıldıklarını kaydeden M.D., teröristlere Kahramanmaraş’a kadar eşlik ettiğini de belirtti.

Saldırıda, 40 kilogram ağırlığında A-4 tipi patlayıcı kullanıldığı da belirlendi. Araca yüklenen bombanın etkisinin artırılması için bilyelerle güçlendirildiği kaydedildi.

Ayrıca olay yerinde yapılan aramalarda 8 adet bombaya ait fünye ile susturucu takılmış uzun namlulu suikast silahı da ele geçirildi.

HEDEF KAYSERİ’YDİ

Araştırmalar sırasında ‘asıl hedef neresiydi?’ sorusu da yanıt buldu. İlk belirlemelere göre teröristlerin asıl hedefinin başkent Ankara olduğu açıklanmıştı.

Halen devam eden ifade alma işleminde asıl hedefin Kayseri’deki devlet kurumları olduğu bilgisine ulaşıldı.

Güvenlik birimlerine göre teröristlerin ses getirecek bir eylem peşinde olduğu belirtiliyor.

Olayla ilgili araştırmalarına devam eden polis, teröristlere aracı sağlayan şüpheliyi arıyor.

PKK ÜSTLENDİ

Öte yandan saldırının terör örgütü PKK tarafından üstlenildiği bildirildi.

PKK çizgisindeki internet sitelerinde yer alan açıklamada, saldırının örgütün silahlı kanadına mensup teröristler tarafından yapıldığı bilgisi yer aldı.

ŞAHİN’DEN YARALILARA ZİYARET

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik bombalı saldırıda yaralananları ziyaret etti.

Şahin, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada olayla ilgili şüphelilerin tespit edildiğini söyledi.

Eylemin güvenlik güçlerinin dikkatli takibi sonrası hafif atlatıldığını söyleyen Şahin, şunları söyledi:

“Şu anda elde 4 kişi var. Bağlantıları, sınır ötesi bağlantıları dahil, polisimiz tarafından aydınlatıldı. Tesellimiz, çok hainane bir niyetle ve kararla uygulamaya konmuş olan bu eylemin jandarmamızın dikkati, polisimizin de yakın takibi sonucunda bu şekilde hafif atlatılmış olmasıdır.

Öyle değerlendiriyoruz ki, hedefine ulaşan bir eylem olsaydı, milletçe çok büyük zararı yaşamış ve daha büyük bir acıyı yaşamış olacaktık. Bu bakımdan güvenlik güçlerimizi, kahramanca ve dikkatlice yaptıkları takipten dolayı kutlamak ve tebrik etmek istiyorum.” (ntvmsnbc)

FOTOĞRAF: Saldırıyı gerçekleştirenlerden biri… Saldırganların noter işlemleri sırasında güvenlik kamerasına yansıyan görüntüsü.

1344220cookie-checkCanlı bombalar Suriye’den

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.