Caravaggio’nun mezarı aranıyor

Caravaggio’nun mezarı Porte Empedocle’de iddiası…

2001 yılında yürüttüğü araştırmada Caravaggio’nun ölüm kaydına ulaşan arkeolog Giovanna Anastasia’nin iddiasına göre, yaşamı ve ölüm nedeni halen gizemini koruyan Caravaggio kesinlikle bu kilisede gömüldü.

Sanat tarihi araştırmacılarına göre bir cinayetle suclanan Caravaggio adlı makamlara yakalanmamak icin kaçarken yaralandı ve Porte Empedocle’ye sığını. Ancak bilinmeyen bir nedenle hastalandı ve Santa Maria hastanesinde henüz 39 yaşında iken yaşama veda etti. Caravaggio’nun cenazesi önce Porte Empedocle’de kasaba mezarlığına gömüldü. Ancak 1956’da yılında mezarın kasabanın genişlemesi döneminde Sant’Erasmo kilisesine nakledildiği öne sürüldü.

Arkeolog Anastasia’nin 2001’de ulaştığı olum kaydında ressamın 1609 yılında yaşamını yitirdiği kaydedilmişse de, belge Caravaggio’nun hangi nedenle oldugu hakkında bilgi vermiyordu.

Caravaggio hakkında araştırmayı yürüten Giovanna Anastasia sözkonusu mezarın açılması durumunda kemik kalıntıları üzerinde yapılabilecek biyolojik ve genetik testlerin Caravaggio’nun hangi nedenle olduğu ve geçirdiği hastalık hakkında bilgi verebileceğini söyledi.

Caravaggio’nun gömüldüğü öne sürüulen kilisenin kripta bölümünde uzmanlar araştırmaya ve olası kazı yöntemlerini tartışmaya devam ederken, Caravaggio’nun mezarını ortaya çıkarmak icin bilimsel bir kazının yapılıp yapılamayacağına birkaç hafta içinde karar verilecek.

715520cookie-checkCaravaggio’nun mezarı aranıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.