“Casus uçak cinayet aracı”

Yazarın yorumu şöyle:

“Hızlı, etkin ve aynı zamanda cinayet…” başlıklı yazıda El Kaide liderlerinden biri olarak tanımlanan Enver el Evlaki’nin Yemen’de insansız uçak saldırısı ile öldürülmesi ardından, medyanın bunun ahlaki boyutu konusunda sessiz kalması eleştiriliyor.”

“Amerika’nın görünüşünü beğenmediği herkesi dilediğince öldürme hakkı varsa başka ülkeler de aynı hakka sahip mi? Uluslararası ilişkiler bundan sonra Predator uçakları ve ucu zehirli şemsiyelerce mi şekillendirilecek? ” sorularına yer veren yazar; şöyle devam ediyor:

“Casus uçakların yayılması konusunda kaygı duymalıyız. ABD’de her yıl, normal pilotlardan çok, casus uçak pilotu yetiştiriliyor. Amerikan havacılık sektörü casus uçaklar üzerinde insanlı uçaklara göre daha fazla çalışıyor. Birleşmiş Milletler’e göre 40 ülkenin elinde bu teknoloji var. İsrail, Rusya, Türkiye, Çin, Hindistan, İran, İngiltere ve Fransa gibi ülkeler, 50 kiloya kadar lazer güdümlü füze atabilen casus uçaklara sahip, ya da sahip olmaya çalışıyor.”

Bu araçlarla yapılan operasyonların yasallığını, yargısız infaz olup olmadığını tartışan Whittam-Smith “Enver Evlaki’yi savunmaya çalışmıyorum. Ama bu yapılan yine de cinayetti” yorumunu yaptı…

1313340cookie-check“Casus uçak cinayet aracı”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.