Cazcı Erşahin, Londra’da da büyüledi

New York’ta yaşayan saksafon sanatçısı, besteci ve prodüktör  İlhan Erşahin, Türkiye’deki ‘Rock’n Coke’ müzik festivalinde başlayan Avrupa turnesinin 4. ayağı olan Londra’da,  caz severlere unutulmaz anlar yaşattı.

 

Son albümü  ‘Harikalar Diyarı’ (Wonderland) nı seslendiren Erşahin, elektonik jazz, drum’n bass ve Roman soundlarını, darbuka ve saksafon ezgileriyle birleştirerek Londralı caz severleri büyüledi.

 

Konserinde, 45. Grammy ödüllerinde 8 dalda birden ödül alan Norah Jones’un da  bulunduğu grubu Wax poetic’le gerçekleştirdikleri albümlerinden  kimi parçalarlar sunan

İlhan Erşahin ; house ve nujazz gibi elektronk müzikleri , jazz ve hiphop müziğiyle bir araya getirerek, izleyenlere alışılmadık bir müzik ziyafeti sundu.

 

İsveçli bir anne ile Türk bir babanın oğlu olan İlhan Erşahin, İstanbul’un diğer dünya kentlerinden farksız olduğunu ve caz müziğin merkezlerinden biri haline geldiğini söyledi. İstanbul’u çok sevdiğini her fırsata dile getiren ünlü cazcı, 20- 21 Ekim tarihlerinde İstanbul’da birer konser vereceğini de müjdeledi. Sanatçı, Londra’nın ardından, Berlin, Kopenhag, Amsterdam ve Hamburg kentlerine giderek Avrupa turnesine devam edecek.

 

Ayşen İpek-Hilal Yılmaz

1093940cookie-checkCazcı Erşahin, Londra’da da büyüledi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.