Cemevi’nden Çarkıfelek tepkisi

Erbil’in açıklaması aynen şöyle:

“6 Ekim 2010 Çarşamba akşamı Star TV de canli olarak yayinlanan Çarkifelek programinda, bir kez daha Alevilere ve Alevi inancina iftira saldirisinda bulunulmus, hakaret edilmistir.

Sunuculuk yapan Mehmet Ali Erbil program içersinde ”Mum söndü mü yapiyorsunuz burada?” ifadesi ile Alevilere, aleviliğe iftira ve saldırıda bulunmustur. Bunu yapan Mehmet Ali Erbil aslında kendisinin ne kadar kişiliksiz ve seviyesiz oldugunu da göstermiştir. Bu suç sadece Mehmet Ali Erbil’in değildir. Onu ekrana çikaran Star TV’de en az onun kadar suçludur. Daha önce Star TV’de ki bir evlilik programinda kendine aday arayan 80 yasindaki bir kişi de ”Ben kizilbaş miyim ki” sözlerini kullanarak Alevilige hakaret ve iftiralarda bulunmuştu.

Yüzyıllarca Osmanlı Şeyhülislamları Alevilere hakaret fetvaları yazdı. Cumhuriyet, Osmanlının yarım bıraktığı Alevi asimilasyon programını Diyanetle,dergah yasağıyla, zorunlu din dersleriyle ve Alevi inancını yok saymakla devam ettirdi. Okullarda zorla sünnilik öğretildi ama Alevilikle ilgili tek cümle öğretilmedi. Suçlu devlettir,eğitim sistemidir ve bu düzenin kendisidir. Pir Sultan Abdal’ın dediği gibi ‘’bozuk düzende, sağlam çark bulunmaz’’ bizim M.A Erbil gibi sapıklarla işimiz yoktur, bizim davamız düzenin kendisiyledir.

Aleviler Cumhuriyetin sigortası, Aleviler Kürtlerin mücadelesinde Kürtlerle birlikte, Aleviler solcularla Devrimcilerle omuz omuza, Aleviler aydın ,demokrat, kadın haklarını savunan,insan haklarına saygılı vs. Bugün Alevilere saldırı var, ama Alevi Örgütlerinden başka kimseden ses yok. Susmak taraf olmaktır ve bu olayda Alevilerin dışında kalan gruplar M.A.Erbil’in tarafında kalmıştır.

İnsanlar, kendi haklarını savundukları kadar başkalarının,da haklarınıda savunurlarsa, karanlıklar belki aydınlığa çıkar tıpkı Alevilerin hep yaptığı gibi. “

834080cookie-checkCemevi’nden Çarkıfelek tepkisi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.