Cenaze gerginliği sürüyor

Maltepe Gülsuyu’nda çıkan olaylarda hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik için Sarıyer Armutlu Boğaziçi Cemevi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törenden bu yana polis cenazenin Gülsuyu’na götürülmesine izin vermiyor. Gedik’in dedesi isyan ediyor.

Maltepe Gülsuyu’nda çıkan olaylarla hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik için Sarıyer’de bulunan Armutlu Cemevi’nde cenaze töreni düzenlendi.

“OĞLUNU DEFNEDEMEDEN CEZAEVİNE”

Cenaze törenine Gedik’in tutuklu bulunan babası İbrahim Gedik’de katıldı. Cezaevi aracıyla getirilen baba, oğlunun tabutunu bir süre omzunda taşıdı. Cemevinden alınan cenaze Gedik ailesinin evine götürüldü ve helallik istendi.

Baba evinde helallik alınmasından sonra oğlunun tabutuna omuz veren İbrahim Gedik, cenazesinin Gülsuyu’na götürülmesine izin verilmediği için oğlunu gömemeden cezaevine götürüldü.

CHP DEVREYE GİRDİ

CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu cenaze ile ilgili içişleri bakanı ile görüştü. Erdoğdu şunu yazdı: “Az evvel İç İşleri Bakanı ile görüştüm… Güvenlik endişesi olduğunu ama gerekli talimatları vereceğini söyledi…”

Mahalle girişinde önlem alan polis ekipleri buna izin vermedi. Bir süre polisle tartışan grup daha sonra oturma eylemi başlattı.

Gedik’in dedesi İbrahim Meral ise “Gülsuyu’nda tören yapmak istdik ama buna izin vermediler. Sonuna kadar direneceğiz, törenimizi orada mutlaka yapacağız” dedi.

Akşam saatlerinde pankart açıp ateş yakan Halk Cephesi üyelerinin bekleyişi sabah saatlerinde de devam etti.

DEDESİ BİR KEZ DAHA İSYAN ETTİ

Saatler 11:10’u gösterdiğinde Hasan Ferit’in dedesi bir kez daha isyan etti. Cenazenin saatlerdir bekletilmesine tepki gösteren dede İstanbul Valisi’ni eleştirdi. Dede “izin verseler de vermeseler de bugün Gülsuyu’na gideceğiz” dedi. DHA/ Sosyal Medya

1397850cookie-checkCenaze gerginliği sürüyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.