Cengiz bu kez 1915 Çanakkale Köprüsü’nde

1915 Çanakkale Köprüsü ihalesine 4 teklif arasında milletin axx koyacağız diyen Cen­giz Hol­din­g’­in sa­hi­bi yan­daş işa­da­mı Meh­met Cen­gi­z de Çinli şirketle ortaklaşa katılıyor.

1915 Çanakkale Köprüsü ihalesine 4 ortak girişim grubu teklif verdi. İhale sonucu gün içinde yapılacak değerlendirme sonucu belli olacak. 1915 Çanakkale Köprüsü ihalesi için 4 teklif geldi.

Tekliflerin değerlendirme süreci gün boyu sürecek. En kısa sözleşme süresini teklif eden grup ihaleyi kazanmış olacak.

KİMLER TEKLİF VERDİ?

Teklif veren firmaların isimleri şöyle:
1- Daelim (Kore) – Limak – SK (Kore) – Yapı Merkezi OGG
2- IHI (Japon) – Itochu (Japon) – Join (Japon) – Makyol – Nurol – Japon Express Way (Japon) OGG
3- Cengiz – Kolin – CRBC (Çin) OGG
4- IC İçtaş – Astaldi (İtalyan) OGG

24 FİRMA ŞARTNAME ALMIŞTI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü için 4’ü Japon, 3’ü Çinli, 2’si Koreli, 1’i İtalyan olmak üzere 24 firmanın ihale dosyası satın aldığını söylemişti.

AYAK AÇIKLIĞI EN BÜYÜK KÖPRÜ

1915 Çanakkale Köprüsü dahil Malkara-Çanakkale Kesimi Otoyolu, bağlantı yolları da dahil yaklaşık 101 kilometre otoyol ve 2 bin 23 metre orta açıklıkla dünyanın en uzun asma köprüsü olacak.

18 Mart 2017’de köprünün temelinin atılması planlanıyor. Köprünün Cumhuriyet’in 100. yılında hizmete sunulması öngörülüyor.

YAP-İŞLET-DEVRET MODELİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü’nce Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi Malkara-Çanakkale (1915 Çanakkale Köprüsü dahil) kesimi, yap-işlet-devret modeli kapsamında ihale ediliyor.

Söz konusu kesimin, belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde finansmanı, projelendirilmesi, yapımı, işletilmesi, işletme süresi boyunca her türlü bakımı, onarımı gerçekleştirilecek, sözleşme süresi sonunda ise otoyolun her türlü borç ve taahhütlerden arınmış şekilde, bakımlı, çalışır, kullanılabilir durumda ve bedelsiz olarak Karayolları Genel Müdürlüğü’ne devredilecek.

2055390cookie-checkCengiz bu kez 1915 Çanakkale Köprüsü’nde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.