Cep’e dikkat

Radyasyon denizinde yüzerken ruh ve beden sağlığımızı korumak için ne yapmamız gerektiğinin ipuçlarını veriyor.

Kitabın amacı insanları gerçeklerle uyarmak. Özellikle çocukları, gençleri, anne babaları uyarmak. Prof. Şeker, cep telefonu dışında infrared ısıtıcılar, bilgisayar, televizyon, mikrodalga fırın gibi elektrik enerjisiyle çalışan cihazlar hakkında da özet değerlendirmeler yapıyor, pratik korunma yöntemleri veriyor. Kitap hiçbir kişi ya da kuruluşu karalama amacı gütmeden bilimsel gerçekleri okuyucuya en objektif şekilde sunuyor.

Türkiye’nin “anti-radyasyon amcası” olarak da tanınan Prof. Şeker okuyucuya kolaylık sağlaması açısından da meseleyi “10 soru, 10 cevap” formatında ele alıyor.

İşte o 10 kritik soru; hayat kurtaran cevaplar ise kitabın içinde:

Cep telefonu çılgınlığının sonu nereye gidiyor?

Cep telefonu güvenlik standartları yeterli midir?

Cep telefonuyla konuşmak gerçekten hasta eder mi?

Çocukların ceple konuşması ne kadar risklidir?

3G teknolojisinin bilinmeyen tehlikeleri neler?

Cep ve baz istasyonları doğal çevre ve hayvanlar için de zararlı mı?

Cep telefonları dışında evimizdeki radyasyon yayan cihazlar hangileri?

Kendimizi ve çocuklarımızı korumak için ne yapmalıyız?

Elektromanyetik dalgalarla insan zihni kontrol edilebilir mi?

Evimizin yakınındaki sağlığımızı tehdit eden baz istasyonlarını nasıl kaldırtabiliriz?

Yukarıdaki ve benzeri soruları en yeni bilimsel araştırmalar ışığında yanıtlayan Prof. Dr. Selim Şeker, “Sağlıklı bir gelecek düşleyen her insan, vicdanlı her anne baba bu kitabı okumalı” diyor.

Prof. Dr. Selim Şeker kimdir?

Prof. Dr. Selim Şeker, Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nü bitirmiştir. Master ve doktorasını George Washington Üniversitesi’nde, 1978 ve 1982 yıllarında tamamlamıştır.

1982’den beri Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde öğretim üyesidir. Çalışma konuları, uzaktan algılama, elektromanyetik uyumluluk, elektromanyetik dalgaların propagasyonu, insanlar üzerindeki biyolojik etkileri ve benzeri konulardır. CyberCom ABD, BBC İsviçre şirketlerinde, George Washington Üniversitesi’nde, NASA’da konusunda ileri düzeyde özgün bilimsel çalışmalar yapmıştır.

Araştırma yaptığı konularda yayımlanmış 8 kitap, 12 rapor, 100 konferans bildirisi ve 36 özgün makalesi, evrensel bilime katkılarının nicel bir ölçüsüdür. Selim Şeker, insanların elektromanyetik alanlara maruz kalması konusunda TSE için iki standart hazırlamış ve bu konuda pek çok ulusal ve uluslar arası toplantıya katılmıştır. TÜBİTAK-MAM ve Telekomünikasyon Kurumu’na konusunda danışmanlık yapmıştır.

Kitabın künyesi

Kitabın adı: “Cep Tehlikesi”

Yazarı: Prof. Dr. Selim Şeker

Yayınevi: Hayykitap – 89

Türü: Araştırma

742860cookie-checkCep’e dikkat

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.