‘Cevapsız kalmayız…’

Partisinin İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, herkesin, uyguladıkları politikalardan memnun kalmasının mümkün olmadığını belirten Erdoğan, “Ama biz halkımızın büyük kısmını memnun etmenin gayretindeyiz. Biz, milletimizin yüzde yüzünün hizmetkarıyız. Belli bir kesimin değil ama bizim bu hizmet anlayışımızı farklı değerlendirenler de olabilir. Biz onlara da saygı duyarız ama şunu onların da kabul etmesi gerekir ki bizlere karşı gösterilen farklı yaklaşımlar varsa bunlara karşı da cevapsız kalamayız, onların da cevabını vermek durumundayız” dedi.


Erdoğan, “Zira bize de inanan, güvenen bir kitle var. O kitle o sessiz yığınlar olarak yıllar yılı bekledi. Şimdi onların diline tercüman olacak siyasetçiler olarak bizi buraya gönderdi. Öyleyse onların diline tercüman olmak da bizim görevimizdir. Biz bu görevi yerine getiriyoruz” diye konuştu.


Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkan ifadeler şöyle:


• Bizim ilkelerimizde başı örtülü, başı açık diye bir ayrım yoktur olamaz. Bunu böyle bilin. Başı açık olan kardeşim, kardeşim. Başı örtülü olan kardeşim, o da kardeşim.
• (Bizi çarşafa sokacaklar) diyorlar. Ya insaf… Affedersiniz, gazetelerinin baş köşelerinde bu toplumun ahlak değerleriyle tamamen ters düşen çırılçıplak kadın resimlerini siz basıyorsunuz. Basıyorlar mı? Basıyorlar. Affedersiniz, ilavelerinizde her şey tamamıyla ortada. Bugüne kadar ne yapıldı, hangi müdahale yapıldı, yasama ve yürütme olarak?
• Halkımızı seviyoruz. Onun için bunların ‘başı açık olanların geleceği garanti altında olmaz’ gibi safsatalarına asla uymayın.
• Laiklik, laiklik diyerek bu ülkede laikliği yozlaştırdı sayın Baykal. Laiklik bu değil ki! Laiklik toplumun tüm katmanlarına, inanç gruplarına aynı mesafede olmak, eşit mesafede olmak, onları güvence altına almaktır.
• Öfkeli olduğumu söylüyorlar. Öfke, bir hitabet sanatıdır. Çünkü ben zulmü alkışlayamam, zalimi de asla sevemem. Kusura bakmasınlar, yumuşak başlıysak uysal koyun değiliz.

1055220cookie-check‘Cevapsız kalmayız…’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.