Cumhurbaşkanı çevrecileri kızdıracak kararnameleri imzaladı

Lale Adası Kuzeyi Mevkii kesin korunacak hassas alan ilan edildi, Bodrum’da bazı alanlar orman sınırları dışına çıkartıldı. Bursa sınırları içinde bulunan ve 2 bin 543 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en büyük kış ve doğa sporları merkezi olan Uludağ’ın korunması, geliştirilmesi ve tanıtılması ile yürütülen faaliyetlerin düzenlenmesini sağlamak üzere Uludağ Alan Başkanlığı’nın kurulmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete”de yayımlandı. Çevreciler Uludağ (T)Alan Başkanlığı tanımıyla karşı çıkıyordu.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki Lale Adası Kuzeyi Mevkii Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi. Muğla’nın Bodrum ilçesinde bazı alanların orman sınırları dışına çıkartılmasına karar verildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararlarına göre, Lale Adası Kuzeyi Mevkii Doğal Sit Alanı, koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucu kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edildi.

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Göltürkbükü Mahallesi’nde bulunan bazı alanlar orman sınırları dışına çıkartıldı. Kararda, orman sınırları dışına çıkartılan alanın iki katından az olmamak üzere devletin hüküm ve tasarrufu altında veya Hazinenin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazlardan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) tarafından Orman Genel Müdürlüğüne orman tesis etmek üzere tahsis yapılacağı belirtildi.

Yine Cumhurbaşkanı Kararları uyarınca Mardin’in Savur ilçesinde bulunan bir taşınmazın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu hükümleri çerçevesinde müze/kültür evi olarak değerlendirilmek üzere özel mülkiyete ait kısmı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılacak.

Konya’nın Meram ilçesine bağlı Durunday Mahallesi’ndeki bir taşınmaz da, savunma ve güvenlik amaçlı bina tesisi ve eğitim atış tatbikat sahası yapılmak üzere İçişleri Bakanlığına (Emniyet Genel Müdürlüğü) tahsis edilen alanda kalmasından dolayı, tesis güvenliği ile can ve mal güvenliği açısından risk teşkil etmesi nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılacak.

Bursa sınırları içinde bulunan ve 2 bin 543 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en büyük kış ve doğa sporları merkezi olan Uludağ’ın korunması, geliştirilmesi ve tanıtılması ile yürütülen faaliyetlerin düzenlenmesini sağlamak üzere Uludağ Alan Başkanlığı’nın kurulmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete”de yayımlandı.

Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararnameye göre Uludağ Alan Başkanlığı; Kanun’da sınırları harita ile belirtilen Uludağ Alanı’nın doğal sit alanları ve diğer korunan alanları ile birlikte jeolojik ve biyolojik varlıklar, su ve benzeri kaynak değerlerinin korunması, yaşatılması, geliştirilmesi, tanıtılması, planlanması, yönetilmesi ve denetlenmesi ile yürütülen faaliyetleri düzenleyecek.

2663790cookie-checkCumhurbaşkanı çevrecileri kızdıracak kararnameleri imzaladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.