Cezaevinde ama 2 eyleme katılmış

Cengiz Doğan’ın hakkında Mardin’in Nusaybin ilçesinde pankart astığı ve bir eyleme katıldığı gerekçesiyle dava açıldı. Doğan, davayı açan savcı ve mahkemeye tepki gösterdi.

KCK Şırnak davasından tutuklanan ve 3 yıl 2 aydır cezaevinde bulunan Cengiz Doğan’ın, cezaevinde iken hakkında Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde pankart astığı ve bir gösteriye katıldığı gerekçesiyle 2 ayrı dava açıldığı ortaya çıktı. Yaşananlar karşısında şaşıran Cengiz Doğan’ın ailesi, oğullarının nasıl hem cezaevinde olup nasıl dışarıda eylemlere katıldığına akıl erdiremediklerini belirterek, davayı açan savcı ve mahkemeye tepki gösterdi.

PKK’nın şehir yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) Şırnak soruşturması kapsamında 20 Nisan 2009 tarihinde Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Cengiz Doğan, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

‘Akıl erdiremiyorum’

O tarihten beri Mardin Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Cengiz Doğan hakkında, 18 Nisan 2011 tarihinde Nusaybin Mitanni Kültür Merkezi bahçesindeki demokratik çözüm çadırında yapılan bir etkinlikte pankart astığı ve 3 Şubat 2011 tarihinde yapılan bir gösteriye katıldığı iddiası ile 2 ayrı dava açıldığı ortaya çıktı.

Nusaybin Asliye Ceza Mahkemesi’nde gösteriye katıldığı gerekçesiyle yargılanacak olan, aralarında Cengiz Doğan’ın da bulunduğu 28 kişi için duruşma günü 18 Ekim 2012 tarihi olarak belirlendi. Doğan ailesi yaşananlar karşısında büyük şaşkınlık yaşadı. 3 yıl 2 aydır oğullarının cezaevinde olduğunu belirten aile, cezaevinde bulunan bir kişinin nasıl dışarı çıkıp da gösteriye katılıp pankart astığına akıl erdiremediklerini belirterek, iddianameyi hazırlayan savcı ve davayı kabul eden mahkemeye tepki gösterdi.

Annesi iki gün hapis yatmıştı

KCK Şırnak davasının 18’inci duruşmasında, tutuklu sanık Cengiz Doğan’ın annesi Şükriye Doğan ve halası Hayat Aktaş zılgıt çekip alkışladı. Uyarıya rağmen bunu tekrar eden Doğan ve Aktaş mahkeme tarafından 2 günlük ceza alıp
cezaevine gönderilmişti.

Radikal

1076310cookie-checkCezaevinde ama 2 eyleme katılmış

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.