Cezaevlerindeki El Kaideciler isyanda

Gazete, bu mahkumlar arasında, 30 yıl hapse mahkum edilen Diren Barot ve 20 yıla mahkum edilen Ömer Hayyam gibi, büyük bir alışveriş merkezi ve bir gece kulübünü havaya uçurma girişiminde bulunan mahkumların da bulunduğunu belirterek, bu isilmelir de içinde yer aldığı bazı grupların geçen birkaç hafta içinde üç büyük isyan ve çatışmaya karıştıklarını duyurdu.


AVUKATLARI KAYGILI…


Ömer Hayyam’ın avukatı “Hapishanelerin etnik azınlık mensubu mahkumlar için giderek daha tehlikeli hal almaya başladığını ve müvekkillerinin güvenliği için endişe duyduklarını” söyledi.


Gazete, El Kaide davasından içeride yatan mahkumlar mutlaka ayrılmak istedikleri Frankland hapishanesinin personelinin yüzde 99’unun beyaz İngiliz olması da gerginliğin bir nedeni olarak gösterdi.


Hayyam’ın avukatı, bu dengesizliğin yanı sıra hoşgörüsüz yaklaşımlar, etnik nefret ve beyazların üstünlüğünü dayatan davranışların bu hapishaneleri müvekkilleri için yaşanamaz hale getirdiğini ileri sürdü.


İngiliz yetkililer ise mahkumların asıl amacının diğer örgüt üyeleriyle, Belmarsh hapisanesinde bir araya gelebilmek olduğunu söylemekle yetindi.

809860cookie-checkCezaevlerindeki El Kaideciler isyanda

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.