Chavez, resmi ziyaret için İran’da

Chavez’i resmi törenle karşılayan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, “devrimci düşüncelere sahip olan Chavez’in Latin Amerika’da yeni bir dalga başlattığını” söyledi.

“Şu anda Chavez, Güney Amerika’nın bütün devrimcileri için ümit ve dayanak noktası haline gelmiştir” diyen Ahmedinejad, Chavez’in emperyalizme karşı takındığı tavrın çok kesin olduğunu ifade etti ve bu tavrı dolayısıyla kendisini kutladı.

Chavez ile yaptığı görüşmeyi “iki kardeşin görüşmesi” olarak nitelendiren Ahmedinejad, iki ülkenin bölgesel ve uluslararası konularda ortak ve yakın görüşlere sahip olduğunu ifade etti. Ahmedinejad, “Venezuela’nın ilerlemesinden mutluluk duyuyoruz. Çünkü bu ülkenin ilerlemesi İran’ın ilerlemesi anlamına gelir” dedi.

Ahmedinejad, Venezuela ile iyi ilişkileri olduğunu, petrol sahaları, petrokimya ve enerji alanlarında işbirliğini geliştireceklerini söyledi.

ÇAVEZ: İSRAİL HİTLER’E BENZİYOR

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, İsrail’in Lübnan’da düzenlediği saldırıları Adolf Hitler’in yaptıklarına benzetti.

İran’a geçmeden önce temaslarda bulunmak için Katar’da bulunan Chavez, yaptığı açıklamada, “İsrail’in Lübnan’da yaptıklarının, Hitler’in dünyada ölüm ve yıkımlara neden olan eylemlerine benzediğini” belirtti.

Chavez, “İsrail’in Lübnan’daki askeri operasyonlarını Pentagon’un planladığını” savundu ve Hizbullah’ın iki İsrail askerini kaçırmasını kınadı.

Chavez’in, Doha’da Katar Emiri Şeyh Hamid Bin Halife El Tani’yle, Lübnan ve Filistin’deki gelişmeler ve iki ülke arasında enerji alanındaki işbirliğini ele aldığı da belirtildi.

1133190cookie-checkChavez, resmi ziyaret için İran’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.