Chavez’den, ABD’ye: Casusluk yapma!

Chavez, katıldığı bir toplantıda, ABD büyükelçiliğine casusluk yapmasını bırakmasını tavsiye etti ve ajanlarının ABD büyükelçiliğine sızdığını söyledi. Hugo Chavez, şöyle konuştu:

“ABD büyükelçiliğine, casusluk yapmayı bırakmasını tavsiye ediyorum. Büyükelçi içinize sızdık. Etrafta fazla dolaşmayın çünkü sizi izliyoruz. Büyükelçilikteki Amerikan askeri yetkilileri casusluk yapıyor. Onların arasına sızdık. Gringoların bayıldığı ‘Arepas reina pepeada’larını (Venezuela’nın geleneksel mısır yemeği) nerede yediklerini bile biliyoruz.”

Chavez, cuma günü yaptığı açıklamada, casusluk yaparken yakalanacak ABD büyükelçilik personelini tutuklamakla tehdit etmişti. Dünyanın en büyük petrol ihracatçısı Venezuela, geçen hafta ABD büyükelçilik yetkililerini, “Pentagon’a devlet sırlarını vermek için askeri yetkililerle temas kurmakla” suçlamıştı.

Öte yandan, ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Adam Ereli, dün yaptığı açıklamada, Venezuela’yı terörizmi destekleyen ülkeler listesine sokmayı düşünmediklerini bildirdi. Ereli, ABD’nin bu listeyi oluştururken kullandığı objektif kriterler bulunduğunu belirterek, Venezuela ile ilgili olarak bu bağlamda süregelen bir çabanın olmadığını ifade etti.

1122870cookie-checkChavez’den, ABD’ye: Casusluk yapma!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.