Chavez’den ABD’ye yardım eli…

Venezuela Dışişleri Bakanlığı, felaketten zarar gören Amerikan halkına yardım etmeye hazır olduklarını, 2000 asker, itfaiyeci, gönüllü ve birçok uzmandan oluşan Simon Bolivar İnsani Yardım Kuvveti’nin harekete geçirilebileceğini açıkladı.

Açıklamada, Amerikalı yetkililerin kabul etmesi halinde, kuvvetin felaket bölgelerine hareket edebileceği belirtildi.

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez de, felaketin açtığı yaralardan büyük üzüntü duyduğunu söyledi ve ”Mississipi ve New Orleans’da yaşayan Kuzey Amerikalı kardeşlerimizin yaşadığı korkunç bir trajedi” dedi.

Chavez, konuşması sırasında ABD’deki felakete değinerek, ABD Başkanı George Bush’a yüklendi.

BUSH: BU ŞEHİR BİTMİŞ
 
Öte yandan ABD Başkanı George W. Bush, ABD tarihinin en büyük doğal felaketlerinden biri olarak nitelendirdiği Katrina kasırgasının etkilerinin ortadan kaldırılmasının yıllar alacağını söyledi.

Bush, kasırga yüzünden tatilini erken bitirdiği Texas’taki çiftliğinden Washington’a ulaşmasının ardından Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada, yönetiminin, Katrina’nin yol açtığı olağanüstü zararın giderilmesi için büyük bir yeniden inşa kampanyası başlatacağını açıkladı.

Başkan Bush, ”Bu, ulusumuzun tarihindeki en kötü doğal felaketlerden biri. Zararın ortadan kaldırılması yıllar alacak. Mississippi körfezi kıyıları tamamen yıkılmış. Büyük bir yeniden inşa çabası gerekiyor. Kapsamlı bir yeniden inşa çabası başlatacağız. Ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

ŞEHİR BOŞALTILIYOR

New Orleans Belediye Başkanı Ray Nagin, şehrin boşaltılmaya başlandığını açıkladı.

Önemli sayıda cesedin sularda, diğerlerinin de tavan aralarında olduğunu belirten Nagin, kaç ceset olduğu sorusuna ”En az yüzlerce” cevabını verdi, ancak bunun binlerce olabileceğini de ifade etti.

1113540cookie-checkChavez’den ABD’ye yardım eli…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.