Chavez’e seçim boykotu

Venezuela’da halk, 167 sandalyeli Kongre’nin üyelerini seçmek için pazar günü sandık başına gidiyor. Kongre’de halen Chavez yandaşları çoğunlukta. Muhalefetteki Demokratik Hareket partisinin lideri Henry Ramos, seçim sürecinin bütün partiler için eşit koşullar yaratılana kadar durdurulmasını istedi. Ramos düzenlediği basın toplantısında, oy kullanma işlemi sırasında kullanılacak bilgisayar yazılımının, seçmenin kimliğini gizli tutacağı konusunda ikna olmadıklarını söyledi.

Partiler, bilgisayarlı oy kullanma işlemini güvenilmez bulduklarını açıkladı. Ana muhalefet partisi Demokratik Hareket’in lideri, sonuçların taraflı olacağına inandıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Hugo Chavez ise muhalefeti, ülkeyi istikrarsızlaştırmak için Washington’la işbirliği yapmakla suçlayarak başarıya ulaşamayacaklarını söyledi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Jose Vicente Rangel de, muhalefetin seçimlerden yenileceği için çekildiğini öne sürerek ”Ülkemiz tarihinin en temiz seçimi. Ama ulusal seçim komisyonuna karşı çıkmakta çıkarları var” dedi.

Seçimlerde Amerika Kıtası Ülkeleri Örgütü ve Avrupa Birliği’nden gözlemciler de görev yapacak. BBC Venezuela muhabiri, boykota karşın diğer dört muhalefet partisinin seçimlerde yer alacaklarını bildirdi. (BBC)

1119300cookie-checkChavez’e seçim boykotu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.