Check-up mı? Avlanma mı? (II)

ESG adlı check-up modelinden bahsedeceğiz.


Dünyanın gelişmiş ülkelerinde yaygın olarak kullanılan ve Ülkemizde de değişik merkezlerde uygulanan, benim de 3,5 yıldır kullandığım ESG(Elektroscangrapy-Electrosomatogram) cihazıyla vücuda düşük yoğunluklu elektrik sinyali verilerek , tüm sistem ve organlardaki işlevsel bozukluklar tespit edilebiliyor. Cihaz ,el ve ayaklar ile başa takılan elektrotlar sayesinde 3 dakikada tüm vücudu check-up’tan geçiriyor. Check-up sonucunda vücut yapısının yanı sıra tüm organlar renklerle gösteriliyor. Yazılı çıkan sonuç grafiklere de yansıtılıyor. Tüm organ ve sistemleri hastalanma riskine göre sıralayan program ileride oluşması muhtemel hastalıklar hakkında da ikazlarda bulunuyor. Bu işlemin ardından kişinin yaptırması gereken testler uygulaması gereken diyet programı, vücut yağ oranı, kolestrol düzeyi ve psikolojik karakter yapısı hakkında da detaylı bilgi veriliyor.
Fransada bir Fizyoloji profesörünün icadı olan “ESG” “ESG (elektroscangrapy-Electrosomatogram)” adlı cihaz, el ve ayaklar ile başa takılan elektrotlar sayesinde 3 dakikada tüm vücudu check-up’tan geçiriyor. Bilgisayar programına bağlı çalışan cihaz, el ve ayakların çıplak olarak koyulduğu iki metal tabaka ve başa takılan iki elektrottan oluşuyor. İşlem başladığında, bilgisayar ekranında oluşan erkek veya kadın vücudu verilen elektrikle 4 kez taranıyor. Tarama işlemi sırasında oluşan sarı, kırmızı, yeşil, mavi ve lacivert renkler, bozukluk olan bölgeleri tanımlıyor. 15.000 normal insanın elektriksel aktivite standartlarının yüklü olduğu bir software ile çalışan cihaz, check-up yaptığı kişinin elektriksel aktivitesini bu 15.000  normal insanın elektriksel aktivitesi ile karşılaştırarak  sorunlu bölgeleri renklendirerek  bilgisayar ortamında yorumluyor.


HER RENK FARKLI ANLAMLARA GELİYOR


Yeşil renkle beliren yerler “normal-fizyolojik yani sorunsuz” kabul ediliyor. Sarı renkle belirtilen dokular, elektriksel aktivite artımı, yeni başlayan ve az sorunlu bölgeler olarak belirleniyor.  Mavi renkle belirtilen dokular, elektriksel aktivite azalmasını, geçirilmiş, az hasarlı bir hastalığı veya kronik ama hafif seyreden bir hastalığı işaret etmekte. Kırmızı  renkle belirtilen dokular, elektriksel aktiviteni yüksek oranda arttığını, çok sorunlu yeni başlayan,ancak aktif ve şiddetli bir hastalığın olduğunu göstermektedir. Lacivert renkli bölgeler, elektriksel aktivitede ciddi anlamda azalma olduğunu ve geçirilmiş şiddetli bir hastalığın mevcut olduğunu ve  hala ciddi oranda devam ettiğinin işareti sayılmaktadır.  
Cihaz, tespit sonrasında kesin tanı koymuyor, ancak sorunlu olan bölgelerin erken teşhis edilmesinde doktorlara yardımcı oluyor. Bilgisayar programında vücut yapısının yanı sıra tüm organlar renklerle gösteriliyor, yazılı çıkan sonuçlar grafiklere de yansıtılıyor. Tüm organ ve sistemleri hastalanma riskine göre sıralayan program, ilerde oluşması muhtemel hastalıklar hakkında da ikazlarda bulunuyor.   Bu işlemin ardından bozukluk tespit edilen branş doktorlarından konsültasyon istenilmekte, kişinin yaptırması gereken testler, uygulaması gereken diyet programı, vücut yağ oranı, kolesterol düzeyi ve psikolojik-karakter yapısı hakkında da detaylı bilgi verilmektedir. Bir doktor muayene ücreti kadar ödeme yapılan bu test oldukça da ucuz kabul ediliyor. Aynı zamanda lüzumsuz yapılacak tetkik ve müdahaleleri de önlüyor. Üstelik sadece 3 dakika da., ağrısız, acısız bir işlemle.
ESG sonrasında her kişiye uzun vadeli bir “Sağlık Planlaması” yapılabilmektedir. Sağlığına önem veren herkesin bu testten geçmesi gerekir. Yakın zamanda çok sayıda çalışan olan işyerlerinde iş verimini arttırmak için bu cihazdan faydalanılması yönünde iş dünyası bu cihazı demişrbaşına mutlaka alacaktır. İşverenlerin çalışanlarına bu testi yaptırması halinde çalışanının ilerde muhtemel olabilecek hastalıklardan korunması veya erken tanı konulması ile işgücü ve zamandan tasarruf ederek karlı çıkacağını, hatta bu tetkikin resmi olmasa da işe başlamadan önce zorunlu hale getirilmesinin önemli olacağını söyleyebiliriz.


ESG TEDAVİDE DE KULLANILIYOR


ESG aslında bir tedavi cihazı. Özellikle kronik hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Örneğin bozukluk tespit edilen alanlardaki biyokonduktivite değerleri kayıt edilerek, tedavi sonrası periyordik aralıklarla çekilen ESG de biyokonduktivite değerlerine bakılarak hastalıktaki gerileme ve ya ilerlemenin, yani tedaviye ne kadar yanıt verdiğinin tespiti kolayca yapılabiliyor. ESG deki yazılım programı sayesinde “Akupunktur” uygulanacak bölgelerin tayini yapılabiliyor. Ayrıca ESG adlı cihazın marifeti bununla da bitmiyor. ESG aynı zamanda “Biyorezonans Tedavi” adı verilen tedaviyi sigara tiryakilerinde  “Sigara Bıraktırma Yöntemi” olarak ta yapabilmektedir.


Binlerce hastaya uyguladığımız ESG, aynı zamanda bir muayene ücreti kadar ucuz. Üstelik ağrı yok, beklemek yok. Çünkü ESG çekimi toplam 3 dakikayı bile bulmuyor. Yaklaşık 20-25 dakika yorumlama ve muayene de eklenincetoplam yarım saatte ESG ile check-up’ınız bitmiş olacak.


[email protected]


İLGİLİ DİĞER YAZI: Check-up mı? Avlanma mı? (I)

686840cookie-checkCheck-up mı? Avlanma mı? (II)

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.