CHP 32. Olağan Kurultaya hazırlanıyor

CHP’nin 32. Olağan Kurultayı yarın toplanacak. Atatürk Spor Salonu’nda iki gün sürecek kurultayda, ilk gün genel başkan seçimi yapılacak, ikinci gün ise Parti Meclisi(PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri belirlenecek. 


CHP 32. Olağan Kurultayı’na bin 231 delege katılacak. Devam eden yargı süreci nedeniyle Uşak, Çanakkale ve Eskişehir kurultaya delege gönderemeyecek. 


CHP il bakanları, yarın kurultay çalışmaları başlamadan önce Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen bakanlığında Anıtkabir’i ziyaret edecek. 


Gündeme göre, iki gün sürecek kurultay, yarın saat 10.00’da başlayacak. Divanın oluşturulmasından sonra Genel Başkan Deniz Baykal, açış konuşmasını yapacak. Çalışma ve hesap raporlarının okunup, görüşülmesinin ardından genel başkan seçimine geçilecek. Kurultayın ikinci günü ise PM’nin 80 asıl ve 20 yedek üyesi ile YDK’nın 15 asıl ve 8 yedek üyesi belirlenecek. 


CHP tüzüğüne göre, genel başkan adayı olabilmek için delege tam sayısının en az yüzde 20’sinin imzası gerekiyor. Buna göre, kurultay salonunda başvuru için verilen sürede en az 253 delegenin imzasını sağlayabilen, aday adayları genel başkan adayı olabilecek. 


Genel başkanlık için aday adayı olduklarını daha önce açıklayan Samsun milletvekili Haluk Koç, TOBB Konfeksiyon ve Hazır Giyim Sanayi Meclis Başkanı Umut Oran, PM Üyesi Ayhan Yalçınkaya ile öğretim üyesi Tolga Yarman’ın tüzükte öngörülen sayıda imzayı sağlayıp sağlayamayacakları kurultay salonunda netlik kazanacak.

1058450cookie-checkCHP 32. Olağan Kurultaya hazırlanıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.