CHP İngiltere Birliği’nde başkanlığa iki Malatyalı kadın aday

CHP İngiltere Birliği, 15 Nisan Pazar günü yapacağı genel kurulda yeni başkan ve yeni yönetim kurulunu belirleyecek. CHP İngiltere Birliği’nde ekonomist ve siyasi Bilimci Elif Gelirli ve hukukçu Sibel Özçelik başkan adaylıklarını açıkladılar.

Türkiye’deki siyasi partilerden Londra’da temsilcilik binası olan tek parti CHP sayılıyor. CHP İngiltere Birliği 2017’den bu yana faaliyetlerini “150 Bridport Rd. N18 1HA” adresinden yürütüyor. CHP İngiltere Birliği’nin genel kurulunun da nerede yapılacağı henüz açıklanmadı… CHP İngiltere Birliği’nin yarısı aktif olan 2 bine yakın üyesi olduğu sanılıyor.

Her iki adayda kendi listesindeki ekibiyle birlikte basınla bir araya gelerek projelerini anlattı. CHP İngiltere Birliği’nin genel kuruluna pozitif çalışma yürüten iki adayın ortak söylemlerini ve ayrı projelerini sizler için derledik.

İKİ ADAYIN ORTAKLIKLARI

– CHP İngiltere Birliği’nin üye sayısını artırmak ve passif üyeleri aktifleştirmek
– CHP İngiltere Birliği’nde birliği sağlamak, genel kuruldaki muhalefeti de kucaklamak
– 2019 seçimlerine Türkiye için önemlidir. CHP için etkin bir seçim kampanyası yürütmek
– Seçime katılma oranını artırmak, Kuzey’e sandık kurulması ve sandık güvenliğini sağlamak
– Yöre dernekleri ve demokrat oluşumlarla eşgüdümlü çalışmak
– Toplumun sorunlarını çözecek projeler üretmek ve profesyonel ekipler oluşturmak
– Birlik’in masraf ve proje giderlerini karşılayacak gelir getirici projeler üretmek
– Toplumda işsiz, kadın, yalnız anne ve engellilere yönelik projeler yapmak

SEÇİMLERE KATILIM VE PARTİLERİN OY ORANI

Toplum üyesi seçmen 2015’de de ilk kez Türkiye’de genel seçimler için sandığa gitti. 7 Haziran 2015’deki Londra’daki seçmenlerin 24 bin 895’i Edinburg’dakilerin de 740’ı sandığa gitti. 1 Kasım’da ise bu rakamlar 32.519 ve 1.042 olarak gerçekleşti. 7 Haziran’da seçmenin yüzde 30’u, 1 Kasım’da ise yüzde 40’a ulaşarak seçimlere ilginin arttığı gözlendi.

Her iki seçim sonucu da toplumun yüzde 80’inden fazlasının sol eğilimli olduğunu saptamış oldu…

7 Haziran ve 1 Kasım seçim sonuçlarına göre; HDP, yüzde 59.68 ve 54.47 oy alırken, CHP’ye yüzde 20.86 ve 21.43, AKP’ye de 14.42 ve 20.14 oranında oy kullanıldı. Diğer partilere ise yüzde 3.02 ve 2.44 oy çıktı. Böylece toplumun baskın bir şekilde sol eğilimli olduğu saptanmış oldu.

ELİF GELİRLİ

ÖZGEÇMİŞİ: Malatyalı. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi bölümünü bitirdi. 1993’de de İÜ, Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde siyaset bilimi master’ı yaptı. 1993 sonunda yaşam kurduğu Londra’da 1997-99 arasında da finans ekonomisi master’i tamamladı. CHP İngiltere Birliği’nin aktif üyelerinden ve geçen dönem yönetim kuruluna seçilmesine karşın, Hasan Dikme başkanlığındaki yönetimi eleştirerek istifa etmişti. Evli iki çocuk annesi.

PROJELERİ: Güler Yüzlü Örgütlenme” anlayışıyla çalışacağız. Söz veriyoruz, yollarımız ilkeli, şeffaf ve dürüst siyasetle mutlaka kesişecektir. Denizin olmadığı yerde, umut adına, martı olmalı insan… İlk 100 günde yapacaklarımızı saptadık. Bunlar; Finans Çalışma Grubu’nun oluşturulması, eski başkanları ile denetleme ve disiplin kurullarından gelecek birer üyenin katılımıyla sorunları çözecek Danışma Kurulu oluşturulacak, partinin demirbaşları şahıslardan alınıp tüzel kişiliğe devredilecek, aylık bülten çıkarılacak. Parlamentoda Türkiye Sekreteryası kurulması için çaba gösterilecek.

SİBEL ÖZÇELİK

ÖZGEÇMİŞİ: Malatyalı. Türkiye’de ameliyat hemşiresi olarak çalıştı. Mikrobiyoloji eğitinin ardından İngileter’de iki özel klinikte çalıştı 2017’de hukuk fakültesini bitirdi. Okul süresince “Mağdurları Destekleme Ofisi”nde gönüllü çalıştı. Tezini “İngiltere ve Türkiye’deki aile şiddetine uğrayan kadınların karşılaştırılması” üzerinde yazdı. 2016’dan bu yana CHP İngiltere Birliği’nde aktif olarak çalışıyor. Bir çocuk annesi olan Özçelik halen Birlik sekreteri görevinde…

PROJELERİ: CHP İngiltere Birliği üyelerinin yanısıra bütün toplumun sorunlarına yönelik, eğitim, gençlik, kadın ve yaşlılar gibi projeler profesyonel bir ekip tarafından hayata geçirilecek. Özellikle gençlerin eğitimde önünü açacak etkinlik ve kariyer günleri düzenlenecek. İngiltere’de kardeş parti İşçi Partisi’yle eşgüdümlü çalışmak, her iki partinin ortak çalışmasına katkı sunmak ve arasında köprü olmak. CHP İngiltere Birliği’ni İngiltere’deki STK ve demokrat platformlara taşımak ve tanınırlığını artırmak. Türkiye gerçekliği ve sosyal demokratların İngiltere’de sesi olmak.

2173820cookie-checkCHP İngiltere Birliği’nde başkanlığa iki Malatyalı kadın aday

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.