CHP küçülüyor. Baykal ‘tırpan’ yetkisi aldı…

CHP`nin 13`üncü Olağanüstü Kurultayı`nda yeniden Genel Başkanlığa seçilen Deniz Baykal, bu kurultayda Parti Meclisi`nde (PM) yüzde 25 oranında değişiklik yapacağını belirterek, esas değişimin sonbaharda yapılacak Olağan Kurultay`da olacağının sinyalini verdi.


Baykal, muhalefet adı altında partiye zarar verildiğini, bunların yeniden yaşanmaması için parti içi disipline ihtiyaç olduğunu dile getirirken de muhalifleri tasfiye edileceğinin sinyalini verdi.


Deniz Baykal, kurultayda öğleden sonra gerçekleştirilecek PM ve Yüksek Disiplin Kurulu seçimleri öncesi, il başkanlarıyla genel merkezde bir araya geldi. Edinilen bilgiye göre, toplantıda kurultayın birinci günü yaşananlara ilişkin izlenimlerini anlatan Baykal, “Kendi öz geleneklerimizle partiye sahip olunduğu ortaya çıkmıştır“ dedi.


Sarıgül`ün Genel Başkan adaylığının hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini dile getiren Baykal, “Yozlaşmış Türkiye`nin yozlaşmış değerleriyle, bu partiye sahip olmaya çalıştılar“ suçlamasında bulundu.


Parti içinde uyumun önemine işaret eden Baykal, İl Başkanlarından partide uyumu sağlamak için yapacağını yardımcı olmalarını istedi.


ESAS DEĞİŞİM OLAĞAN KURULTAYDA
Baykal, sonbahardaki Olağan Kurultay`da taze bir yönetim çıkaracaklarını belirterek, parti yönetiminde değişimin sonbaharda olacağının sinyalini verdi.


Mevcut Parti Meclisi`nde 20 dolayında değişiklik yapacağını kaydeden Baykal, merkez yönetim kuruluna ise daha sonra, bakacığını söyledi.


MUHALİFLERİ TASFİYE SİNYALİ
Kurultayda yaşanan dünkü olayları anımsatan Baykal, CHP`nin probleminin parti içi demokrasi değil, parti içi anarşi olduğunu söyledi. Muhalefet adı altında partiye zarar verildiğini dile getiren Baykal, “bunların tekrar yaşanmaması için, parti içi disipline ihtiyaç var“ diyerek, muhaliflerin tasfiye edileceğinin sinyalini verdi.


YETKİ VE SORUMLULUK BAYKAL`DA
İl başkanlarından bugün yapacağı Parti Meclisi listesi konusunda, öneride bulunmamalarını isteyen Baykal, “listeyi ben yapacağım, hiç bir taleple gelmeyin“ dedi. Baykal`ın konuşmasının ardından İl Başkanları ise, “yetki ve sorumluluk sizde“ diyerek, PM listesinin hzırlanması konusunda, Baykal`a yetki verdi


SARIGÜL İSTİFA ETMEYECEK


Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, blok liste olayına kökten karşı oldukları için kurultayın bugünkü bölümüne katılmayacaklarını belirtti ve partiden de istifa etmeyeceğini söyledi.


İran Caddesi’ndeki çalışma ofisinde, eşi Aylin Sarıgül ve bazı milletvekilleri ile düzenlediği basın toplantısında, CHP’nin 13. Olağanüstü Kurultayı’nı değerlendiren Sarıgül, Deniz Baykal’ı, ulus ve CHP tarihi önünde antidemokratik uygulamaları ile baş başa bıraktıklarını, pes edilmediği müddetçe yenilmiş olunmayacağını belirtti. 

1018630cookie-checkCHP küçülüyor. Baykal ‘tırpan’ yetkisi aldı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.