CHP, Libya tezkeresini destekleyecek mi? Kılıçdaroğlu açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Libya tezkeresini desteklemeyeceklerini açıkladı. Kılıçdaroğlu, “Askerimizin kanının Arap çöllerinde dökülmesini istemiyoruz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gazetelerin Ankara temsilcileriyle buluştuğu kahvaltıda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na yöneltilen sorular ve yanıtları özetle şöyle:

KRİZİN KAZANANI SARAY VE ÇEVRESİ

Asgari Ücret: Asgari ücret, açlık sınırını belirleyen ücret haline geldi. Ekonomik krizin faturasını halkın ödeyeceği gün gibi ortada. Krizin kazananı Saray, çevresi, dövizle ihale ve garanti alanlar, paralarını Londra’ya götürenlerdir.

Kanal İstanbul: Kanal İstanbul’un yapılacağına inanmıyorum, gündem değiştirme amaçlı. Hangi parayla yapacaklar? Katarlılar’a güveniyorlar. İktidarımızda kanalı yapanlara beş kuruş para ödemeyeceğiz. “Bizi ikna etsinler” demiş Erdoğan. Randevu vereceksiniz Sayın İmamoğlu’na, ekibiyle nasıl bir felaket projesi olduğunu anlatacak.

CHP’ye FETÖ suçlaması: CHP’nin FETÖ ile adlandırılması bile bizim için zuldür. Hayatımızı mücadele ile geçirdik. Açsınlar baksınlar FETÖ’nün yayın organlarına CHP için ne iktidar için ne söylemişlerdi.

Damatların ilişkisi: ABD artık Erdoğan’ın mal varlığından söz etmiyor. İki damat arasında yakın bir ilişki var, o ilişki de ABD’de güçlü bir şekilde analiz ediliyor. Trump’un damadı da temiz değil, Berat da.

LİBYA TEZKERESİNİ DESTEKLEMEYECEĞİZ

Libya tezkeresi: Tezkereyi desteklemeyeceğiz. Askerimizin kanının Arap çöllerinde dökülmesini istemiyoruz. Daha önce silah gönderiyorlardı, yetmedi şimdi de “Asker göndereceğiz” diyorlar. Kendisini kefenle karşılayanlar vardı onlar sonra paralı asker oldular, onlar gitsin. Libya halkının bölünmesine katkı vermek doğru değildir. Erdoğan’ın İhvan aşkı yüzünden Türkiye’nin dış politikası felakete sürükleniyor.

Sözcü’ye ceza: Emin Çölaşan’ın Necati Doğru’nun bütün hayatı FETÖ ile mücadeleyle geçmişti. Bu beyazı, siyah gösterme, siyasi otoritenin talimatıyla verilen bir karardır. Sözcü’nün Türkiye’yi aydınlatmasına, doğruları söylemesine dayanamıyorlar ve baskı kuruyorlar. Osman Kavala boşu boşuna, Erdoğan’ın talebi üzerine hapiste yatıyor. Hâkime sormak lazım sizde vicdan var mı? Adalet nerede? Yargı nerede? Bunları arıyoruz.

2370490cookie-checkCHP, Libya tezkeresini destekleyecek mi? Kılıçdaroğlu açıkladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.