CHP lideri olarak Washington’da

Partisinin genel başkanı seçilmesinden bu yana ilk defa ABD’yi ziyaret eden Kılıçdaroğlu’nu, Dulles Havalimanı’nda Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Namık Tan ve ilgili yetkililer karşıladı. Daha sonra oteline geçen Kılıçdaroğlu, burada kendisini karşılamaya gelen bir grup Amerikalı Türk ile kısa süreli sohbet etti. CHP lideri daha sonra, heyetiyle birlikte Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği Konutu’nda onuruna verilen yemeğe katıldı.

Washington temaslarına bugün başlayacak Kılıçdaroğlu, Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA) ve Türk Amerikan Bilim Adamları Derneği (TASSA) yetkilileri ile bir araya gelecek. ABD’deki Türk-Amerikalı işadamlarıyla da buluşacak Kılıçdaroğlu, akşam partisinin ABD Temsilciliği’nde düzenlenen resepsiyona katılacak.

Kılıçdaroğlu, kentteki temasları kapsamında Beyaz Saray’da Ulusal Güvenlik Konseyi Avrupa İşleri Direktörü Karen Donfried ile görüşecek, düşünce kuruluşu Brookings Enstitüsü ile Johns Hopkins Üniversitesi İleri Uluslararası İlişkiler Okulu’nda (SAIS) konuşmalar yapacak.

ABD Kongresi’nde de bazı temaslarda bulunacak olan Kılıçdaroğlu ayrıca, Amerikan İlerleme Merkezi (Center for American Progress) ile Partilerüstü Politika Merkezi (Bipartisan Policy Center) adlı düşünce kuruluşlarında basına kapalı toplantılara iştirak edecek.

Amerikan Türk Konseyi’nde (American Turkish Council-ATC) kahvaltılı bir toplantıya da katılacak Kılıçdaroğlu, çarşamba akşamı düzenleyeceği basın toplantısının ardından ABD’den ayrılacak.

1402740cookie-checkCHP lideri olarak Washington’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.