‘CHP müebbet muhalefete mahkum’

AK Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Başkanlığı’nın bölgesel toplantılarının 6.’sı yapıldı. Toplantıda konuşan Bağış, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Türkiye’nin geldiği noktayı dile getirmekte bazen zorlandığını savundu. Bağış, Türkiye’nin Medeniyetler İttifakı’na eş başkanlık yapması, Ortadoğu sorununda akıl danışılan bir ülke olmasının, Baykal dahil herkesin gurur duyması gereken konular olduğunu ifade ederek, “Ama onların bunu idrak edebilmeleri için biraz daha zamana ihtiyaç olacaktır” diye konuştu.


Ekonomiye de değinen Bağış, kişi başına düşen milli gelirin arttığını, 23 çeyrektir Türk ekonomisinin hiç düşüş yaşamadan ve krizlerden etkilenmeden giderek büyüdüğünü anlattı.


Bağış, “Anayasa kitapçığının Ankara’da bir toplantı masasının bir ucundan havalanıp öbür ucuna konduğu zaman, ülke bir gecede yüzde 8 bin faiz ödedi. O günleri unutmadık. AK Parti döneminde bu ülkede hiçbir kriz yaşanmadı” diye konuştu.


MERKEZ BANKASI REZERVİ


Merkez Bankası rezervinin şu anda 70 milyar dolar civarında olduğunu belirten Bağış, “Yani sayın Başbakanımız şimdi talimat verse, Türkiye’nin IMF’ye olan borcunu değil, 1 kere bir anda 10 kere ödeyecek güce kavuştuk” dedi.
Bağış, iktidarları döneminde başlarını öne eğecek, kendilerini utandıracak hiçbir şey yaşanmadığını, aksine övünecekleri çok şey olduğunu ifade ederek, “Ama kültürümüzde fazla anlatma yoktur. Bizi büyütürken, ‘Ağır ol molla desinler’, ‘Sen kendini övme, bırak başkaları övsün’ diyerek büyütmüşler” diye konuştu.
Ermeni iddiaları


Ermeni iddiaları konusunda da Bağış, iddiaların on yıllardır Türkiye’nin başını ağrıttığını söyledi.


Egemen Bağış, Türkiye’nin bu konudaki arşivlerini açarak 1 milyonun üzerindeki evrakı tek tek elden geçirdiğini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına rağmen, Ermenistan’dan bu konuda çıt çıkmadığını hatırlattı.


Bağış, Türkiye’nin, Irak’ta savaş başlamadan ve başladıktan sonra elinden geleni yaptığını anlatarak, Irak’ın toprak bütünlüğünü ve bu ülkede barışı çok önemsediklerini bildirdi.


Bağış, Ortadoğu’da ülkelerin hepsinin ortak güvenine sahip tek ülkenin Türkiye Cumhuriyeti olduğunu dile getirdi.


AB İLE MÜZAKERELER


AB ile tam üyelik müzakerelerini başlatanın da AK Parti iktidarı olduğunu belirten Bağış, “Bugüne kadar müzakerelere başlayıp bitirememiş ülke yok. Türkiye de eninde sonunda bitirecek. Müzakereler bittiği gün, Türkiye çok farklı bir Türkiye olacak. AB’yi Türkiye’nin diyetisyeni olarak görüyorum. 27 ülke AB’nin reçeteleriyle daha müreffeh ve huzurlu bir ülke olmuştur” diye konuştu.


Konuşmasında CHP lideri Deniz Baykal’ı eleştiren Bağış şöyle konuştu:


“Sayın Baykal, AB’yi ilk defa ağzına aldı, ama yanlış aldı. Madem ki AB senin için bu kadar önemliydi, o zaman AB’nin bugün yaptığı çağrılara kulak versene. Rehn, ‘Siyasi sorunlar sandıkta çözülür, mahkemede değil’ diyor. AB’nin üye ülkeleri birer birer açıklama yapıyorlar. Birçok ülke ‘Böyle bir saçmalık olmaz’ diyor. Bir kişi de kalkıp ‘Aferin size, evet AB kuralları böyledir. Siz Türkiye’de parti kapayın’ demiyor. Ama sayın Baykal, AB’yi örnek göstermeye kalkıyor. Ayıptır. Türkiye’de yargılanan bir parti varsa o da CHP’dir, CHP mantalitesidir. O da halkın vicdanında yargılanmıştır ve müebbet muhalefete mahkum edilmiştir.” (CNN TÜRK)

1057110cookie-check‘CHP müebbet muhalefete mahkum’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.