CHP Sözcüsü Öztrak: Kaftancıoğlu hakkında adalet tesis edilene kadar susmayacağız

Yargıtay’ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki kararları onamasının ardından Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla yapılan olağanüstü MYK toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan parti sözcüsü Faik Öztrak, “Kaftancıoğlu hakkındaki karar hukuk ve adalet diliyle yazılmamıştır” dedi.

Öztrak, “Kaftancıoğlu hakkındaki hüküm sarayın istek ve arzusuna göre verilmiştir. Kaftancıoğlu hakkında adalet tesis edilene kadar biz susmayacağız. Tüm demokratik direncimiz ve gücümüzle bu haksızlığın karşısında duracağız” diye konuştu.

Öztrak’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Adaletin ayarlarıyla oynadığınız kantar gün gelir sizi de tartar.”

“Bir otokratı sandıkta beraberce yenip tarihin tozlu sayfalarına göndereceğiz. Artık gün sessiz kalma günü değildir.İşte bu nedenle genel başkanımız ‘Bizim kavgamız zulme, istibdata karşıdır, milletimizin aşına, işine göz koyanlarıdır, hak, hukuk, adaletledir’ demiştir. Bugün kimin despotla kimin milletle kavga ettiği gün gibi ortaya çıkmıştır. Saraydakiler koltuklarından kalkmamak için milletle ve demokratik siyasetle kavgayı seçmişlerdir. Ne yaparlarsa yapsınlar önümüzdeki seçimlerde Türkiye’yi almamızın önüne geçemeyecekler.”

Kaftancıoğlu’na desteklerini açıklayan siyasilere teşekkür eden Öztrak, “Bursa’da yapacağımız Milletin Sesi mitingimizi 21 Mayıs’ta İstanbul Maltepe’de yapacağız” dedi.

CHP MYK ‘Kaftancıoğlu’ gündemi ile toplandı

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki 5 yıla yakın hapis cezasını onaylayan Yargıtay kararının ardından Kılıçdaroğlu, CHP MYK’yi İstanbul’da olağanüstü toplantıya çağırmıştı.

CHP İstanbul İl Başkanlığı’ndaki toplantıda Kaftancıoğlu kararının ardından izlenecek yol haritasının ele alınması. toplantı sonrasında ise parti sözcüsü Faik Öztrak’ın açıklama yapması bekleniyor. BBC TÜRKÇE

2605860cookie-checkCHP Sözcüsü Öztrak: Kaftancıoğlu hakkında adalet tesis edilene kadar susmayacağız

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.