'CHP ve MHP, 'En milliyetçi kim' yarışında'

Açık Gazete yazarı da olan Uras, Ermenistan sınır kapısının açılmasını, bu ülkeyle ekonomik ilişkiler geliştirilmesini isteyerek, CHP ve MHP'nin, Ermenistan konusunda 'en milliyetçi kim' yarışından vazgeçmesi gerektiğini belirtti.


Uras, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye-Ermenistan maçı nedeniyle atılan adımların, yeni bir dönemin başlangıcı olması gerektiğini ifade etti.


İçinde bulunulan konjonktürde ihtiyaçlarının; basınçsız ve önyargısız bir biçimde komşu Ermenistan ile ilişkileri normalleştirmek olduğunu belirten Uras, ''Gerek Türkiye'deki Ermeni yurttaşlarımızla gerekse Ermenistan ile barışa, birbirini anlamaya, iletişim kurmaya yönelik bir hoşgörü ve uzlaşı iklimi yaratmamız gereklidir'' dedi.


CHP ve MHP; Ermenistan konusunda 'en milliyetçi kim' yarışından vazgeçmelidir. CHP Lideri Sayın Deniz Baykal'a sormak istiyoruz; 'Azerbaycan toprağını işgal etmiş Ermenistan ile ilişki kurulmasın' diyorsunuz. Peki Irak toprağını işgal etmiş olan ABD ile neden ilişki kuruyorsunuz? Siz Amerikan ordusunun bir tek Irak köyünden çıkmasını sağladınız da o nedenle mi ellerini sıkıyorsunuz? '65 bin Ermenistan yurttaşının bu ülkede çalışmasına Türkiye'de işsizlik olmasına rağmen göz yumuluyor' diyorsunuz. Peki Avrupa ülkeleri işsizlik nedeniyle o ülkelerdeki Türkiyelileri dışarı mı atmalı? 'En milliyetçi kim' yarışı demokratik bir anlayışın ürünü değildir. Ermenistan konusunda çözümsüzlük politikası bölgeye barış getirmez.''


FOTOĞRAF: ÖDP Genel Başkanı İstanbul Milletvekili Ufuk Uras

1066060cookie-check'CHP ve MHP, 'En milliyetçi kim' yarışında'

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.