CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce: Sosyal medya fenomenliğinden cumhurbaşkanı adaylığına

CHP’nin uzun süredir merakla beklenen cumhurbaşkanı adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce oldu.

54’üncü yaş gününde resmen cumhurbaşkanı adayı olan İnce, aslında eğitimci bir geçmişe sahip. Çeşitli okullarda fizik öğretmenliği ve müdürlük yapan İnce, 1990’lı yıllarda siyasete girdi.

1995 seçimlerinde CHP tarafından Yalova’da ikinci sıradan aday gösterildi. Ancak, CHP o seçimlerde Yalova’dan milletvekili çıkaramadı.

İnce, milletvekili olabilme hedefine 2002 yılına ulaştı. O tarihten bu yana da Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altında milletvekili olarak görev yapıyor.

Sivri çıkışların, polemiklerin ismi
Muharrem İnce, siyasete atılmasının ilk yıllarında özellikle eğitim alanında aktif çalışmalarda bulundu.

Bu dönemde yasama faaliyetleri sırasında sık sık sert çıkışlarıyla, özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) milletvekilleri ve hükümetle girdiği polemiklerle dikkat çekti.

TBMM’de İmam Hatip Lisesi mezunlarına üniversiteye giriş sınavında düşük katsayı uygulamasını sonlandırmak üzere hazırlanan yasa tasarısıyla ilgili görüşmeler sırasında iktidar partisini ağır dille eleştirdi.

O dönem kürsüde yaptığı konuşmada, AKP milletvekillerine kaçının çocuğunu İmam Hatip Lisesi’nde okuttuğunu sordu ve sadece bir kişinin parmak kaldırmasının ardından da tepki gösterdi.

İnce, o dönemde CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol’a mektup yazarak “imam hatip lisesi mezunu olduğu için ÖSS’de mağdur olduğunu ve bu nedenle ABD’de okuduğunu söyleyen” Bilal Erdoğan’a, “Ben erken seçim olur parasını ödeyemem diye kendi çocuklarımı devlet okuluna yolladım. Babanızın üç çocuğunu ABD’de okutması takdire şayandır. Sanırım, arkadaş grubum olan öğretmenler, esnaflar, şoförler, doktorlar, yeterince yetenekli değiller. Gerçekten çok şanslısınız” sözleriyle yanıt verdi.

2013 yılında da TBMM Genel Kurulu’nda dördüncü yargı paketiyle ilgili görüşmeler sırasında sözlerine müdahale eden AKP’den bir milletvekiline, “Ya bir sus be, Allah’ın belası adam, bir sus be” sözleriyle karşılık vermesi tepki topladı. İrem Köker / BBC Türkçe

2182680cookie-checkCHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce: Sosyal medya fenomenliğinden cumhurbaşkanı adaylığına

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.