CHP yurt dışı oylarının peşinde

Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının milletvekili seçimlerinde oy kullanabilmesini öngören yasal düzenlemenin getiğimiz günlerde yürürlüğe girmesinin ardından, CHP kolları sıvadı

Yurtdışı örgütlenmesinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu başkanlığında oluşturulan Yürütme Kurulu, geçtiğimiz günlerde ilk toplantısı gerçekleştirerek yol haritasını belirledi. Loğoğlu’nun verdiği bilgilere göre, çalışma 1,5 ay önce başladı. Bu kapsamda Yürütme Kurulu ilk toplantısını yaparken, bir de Danışma Kurulu oluşturuldu. Loğoğlu, şunları kaydetti:

Her yerde CHP olacak

“Yürütme Kurulumuz 9 üyeden oluşuyor. Yurtdışındaki örgütlenmenin şablonun ne olabileceği, kimlerin ne ölçüde görevlendirilebileceği, mevcut derneklerden nasıl yararlanabileceğini belirlemek üzere oluşturuldu. Bunun ardından ülke ülke oluşturulacak yetkilendirme listesini peyder pey MYK’ya sunacağız. CHP’ye değişik ülkelerde gönül vermiş Danışma Kurulu oluşturduk. İngiltere’den Avustralya’ya Arap ülkelerine kadar her yerde CHP olacak.”

İlk adım Almanya’dan

İngiltere ve Almanya başta olmak üzere çalışmalar yapılacağını anlatan Loğoğlu, Yürütme Kurulu’nun ilk toplantısında iki karar alındığını kaydederek, “İlk olarak örgütlenmenin hızla yapılması gerekir kararı alındı. İkinci olarak da en fazla Türk vatandaşın bulunduğu Almanya’dan başlanılması kararı alındı. Almanya’da üzerinde görüş birliği olan kişilerin yetkilendirilmesine başlayacağız” dedi.

SPD ile ortak çalışma

Bu sürecin Türkiye’nin anayasasına, CHP’nin parti programına uygun olmasının yanı sıra örgütlenme yapılacak ülkenin mevzuatına uygun olması gerektiğini belirten Loğoğlu, “Diğer ülkelerdeki sosyalist, sosyal demokrat ve işçi partileriyle ortak çalışmalar başlatıyoruz. İlk olarak Alman SPD ile en az 6 ayda bir olmak üzere bir araya gelme kararı aldık. Örgütlenmemiz sırasında başka ülkelerin iç siyasetine karışmayacağız” diye konuştu. (MERİÇ TAFOLAR / MİLLİYET)

.
Bugün en çok hangi yazarın okunduğunu öğrenmek için tıklayın!

Yazıcı Formatı
Gönder
Yorum Yaz

1343430cookie-checkCHP yurt dışı oylarının peşinde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.