CHP’den devredilen THY ile ilgili flaş iddia!

CHP’li Pekşen, Türk Hava Yolları’nın Varlık Fonu’na devredilmesiyle ilgili olarak konuştu. Pekşen, THY ile ilgili alınan kararın “yolsuzlukları örtme amacı taşıdığını” söyledi.

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, THY’nin Varlık Fonu’na devredilmesinin, bu kurumdaki “yolsuzluklarını örtme amacını taşıdığını” söyledi. Pekşen, Sözcü’ye yaptığı açıklamada, “bu şirketlerin Varlık Fonu’na devredileceği belliydi.

Çünkü THY’nin zararı 3 milyar doları aştı. Şimdi fona devredilen kar eden şirketlerin kaynakları, THY’deki hortumu kapatmak için kullanılacak” dedi.

THY’nin, yolcu sayısının azalmasına ve pek çok uçağının hangara çekilmesine rağmen, uçak alımına devam edeceğine dikkat çeken Pekşen, şöyle konuştu;

“THY’nin zararı 3 milyar doları aştı. Ancak hala taahhüt altına alınmış olan uçak alımları var, hem boing’den hem airbus’tan. Bir taraftan eldeki uçaklar uçmuyor, bir taraftan yolcu yok, diğer taraftan sipariş verdiğin uçakları almak zorundasın. Çünkü çok büyük cezası var. THY’de her gün zarar katlıyor. Peki ne yapacaklardı ? Varlık Fonu aracılığıyla, Ziraat Bankası, Halkbankası, Çaykur gibi kar eden şirketlerin kaynakları buradaki hortuma devredilecek. Bu, THY’deki yolsuzlukları örtbas etmek için yapılmış bir düzenlemedir.” Sözcü 

2058750cookie-checkCHP’den devredilen THY ile ilgili flaş iddia!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.