CHP’den miting çağrısı: Karanlıktan kurtulmak için bir arada olalım

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında hapis cezasının onanması ve siyasi yasak getirilmesinin ardından yarın İstanbul Maltepe’de ‘Milletin Sesi’ mitingi yapıyor.

CHP; İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun Yargıtay tarafından onanan cezaları ardından Bursa’dan İstanbul’a kaydırılan ‘Milletin Sesi’ mitingini yapacak. CHP İstanbul İl Sekreteri Oğuz Kemal Yakar, “Tek adam rejiminin yarattığı bu karanlıktan kurtulmak için bir arada olalım” dedi. CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, “Karanlığa, baskıya, yıkıma bir pencere açmak için İstanbul mitinginde olacağız” dedi.

CHP Canan Kaftancıoğlu’na verilen hapis cezalarını Yargıtayın onamasının ardından Bursa’da yapacağı Milletin Sesi Mitingini İstanbul’a aldı. Cumartesi günü Maltepe Meydanı’nda miting yapılacak. Gazetemize konuşan CHP İstanbul İl Sekreteri Oğuz Kemal Yakar, tek adam rejiminin yarattığı ekonomik ve sosyal adaletsizler nedeniyle vatandaşların mağdur olduğunu belirterek, “Haksızlıklar üzerinden yükselen ve birleşen mücadeleyi engellemek için toplum muhalefeti yapan partimizi, bu umudu örgütleyen kişi ve kurumları saldırı altına aldığı çok açıktır” dedi.

HALKIN SESİ SUSTURULMAK İSTENİYOR
Canan Kaftancıoğlu’nun da umudu örgütleyen kişilerden olduğunu belirten Yakar, İstanbul belediye seçimlerini de hatırlatarak, Kaftancıoğlu’nun il başkanı seçildiği günden itibaren iktidarın hedefinde olduğunu belirterek, “Canan Kaftancıoğlu nezdinde halkın sesi susturulmak istenmiştir. Tıpkı Gezi davasında olduğu gibi” dedi. Kaftancıoğlu hakkında verilen kararın iktidarın acizleştiğini ortaya koyduğunu belirten Kayar, “Çünkü mevcut iktidar da biliyor ki halkın dayanacak gücü kalmamıştır. Bu davalar, hukuksuzluklar ve ülkenin içine çekilmeye çalışıldığı kaos ortamı aslında halkın bir araya gelme ihtiyacını arttırmış durumdadır. İnsanların hayat tarzlarına, yaşayışlarına, kadınların özgürlüğüne, gençlerin varlığına yönelen bu akıl almaz engellemeler karşısında artık halk bu iktidarın geleceklerinden, çocuklarından, çaldıklarının hesabını sorma noktasındadır” ifadelerini kullandı.

Milletin Sesi mitinglerinde, Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun, yaşanan tüm haksızlıklara karşı halkın sesi olmak ve birlikte mücadeleyi başarıya ulaştırmak için meydanlarda tepkisini göstereceğini anlatan Yakar, “Bu ses hepimizin sesi, önemli olan da bu sesi duyurabilmek ve iktidara ne kadar yakın olduğumuzu halkımız nezdinde birlikte meydanlarda, sokaklarda ve en nihayetinde yansımasını da sandıkta görmektir” dedi. Ülkenin aydınlık geleceğine birlikte sahip çıkma çağrısı yapan Yakar, “Toplumun tüm farklılıkları ile tüm bileşenleri ile bir araya gelerek umudu örgütlemek, büyütmek ve tek adam rejiminin yarattığı bu karanlıktan kurtulmak için bir arada olalım” dedi. Yakar, tüm halkı 21 Mayıs Cumartesi saat 18.00’de Maltepe Meydanı’nda yapılacak mitinge çağırdı.

KARANLIĞA PENCERE AÇMAK İÇİN …
Gazetemize konuşan CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, “Yargının demeye dilim varmıyor, o sebeple iktidarın Canan Kaftancıoğlu kararı bir korkunun resmi aslında. Kaybedilen yerel seçimlerin öfkesi, hıncı iktidar cephesinde hâlâ sindirilemedi maalesef, bu çok açık. O yüzden önümüzdeki genel seçimlere de bu korkuyla gidiyorlar ve bu korkuyu tüm Türkiye’ye yaymak istiyorlar. Son günlerde iyice artan baskı ikliminin açıklaması bu” ifadelerini kullandı. İktidarın sadece sandıktan değil, özgürce taleplerini dile getiren insanlardan, bir konserden, bir türküden bile tedirgin halde olduğunu belirten Emecan, “Onların tedirginliğine karşı biz öyle güçlü, öyle kendimizden eminiz ki. Saray’ın kalemiyle yazılan bu kararları kabul etmemiz mümkün değil. Bizler sadece evrensel hukuk normları ile verilen kararlara saygı duyabiliriz. Saray rejiminin tek başına, hakkı, hukuku çiğneyerek verdiği bu kararlardan ancak omuz omuza çıkacağız. O nedenle, bu karanlığa, bu baskıya, bu yıkıma bir pencere açmak için İstanbul mitinginde olacağız” ifadelerini kullandı.

Kin ve nefretin kaybedeninin hep halk olduğunu dikkat çeken Emecan, “Buna izin vermemek için cumartesi günü Maltepe’yiz” dedi. Emecan, “Umudu yeşertmek, bir adım geriye düşmemek, mücadeleyi büyütmek için, ses olmak, var olmak için herkesi umuda ve adalete sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi. Şerif KARATAŞ / Evrensel İstanbul

2608100cookie-checkCHP’den miting çağrısı: Karanlıktan kurtulmak için bir arada olalım

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.