CHP’den SADAT’a karşı suç duyurusu

CHP heyeti, SADAT hakkında suç duyurusunda bulundu. Adliye önünde açıklama yapan Tezcan, “SADAT, paramiliter örgütlenmesiyle kanunlar çerçevesinde suç işlemek için kurulmuş ve Saray’ın da desteğini arkasına alarak faaliyet yürüten bir suç örgütüdür” dedi.

CHP Heyeti, CHP’li Bülent Tezcan başkanlığında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek SADAT hakkında suç duyurusunda bulundu. Heyet, suç duyurusunda bulunmalarının ardından Ankara Adliyesi önünde açıklama yaptı.

Suç duyurusunda CHP’li vekiller, Bülent Tezcan, Muharrem Erkek, Gülizar Biçer Karaca, Zeynel Emre, İbrahim Kaboğlu, Yaşar Tüzün ve Yüksel Mansur Kılınç’ın imzaları yer aldı.

Şüpheliler kısmında ise şu isimlere yer verildi:

Adnan Tanrıverdi, Ali Kamil Melih Tanrıverdi, 3- Ersan Ergür, 4- Mehmet Naci Efe, 5- Haluk Yıldırım, Mehmet Zelka, Belirlenecek diğer şüpheliler.

“SARAY’IN DESTEĞİNİ ALAN BİR SUÇ ÖRGÜTÜ”
Bülent Tezcan, adliye önünde şunları söyledi:

“Paramiliter bir suç örgütü olan SADAT hakkında suç duyurusunda bulunduk. Bunun için Ankara Adliyesi’ndeyiz. Daha önce sayın genel başkanımız yaptığı açıklamalarla da ortaya çıktığı üzere SADAT paramiliter bir yapıdır. Kanunlarımız karşısında paramiliter örgütlenme suçtur. SADAT, paramiliter örgütlenmesiyle Türkiye Cumhuriyeti kanunları çerçevesinde suç işlemek için kurulmuş ve Saray’ın da desteğini arkasına alarak faaliyet yürüten bir suç örgütüdür.

İnternet sitelerinde yaptıkları yayın, açıklama ve ilanlarda açık bir şekilde gayri nizami harp eğitimi ve terör eğitimi verdiklerini ikrar etmektedirler. Verdikleri kurs sonunda mezun olanların sabotaj, terör gibi yetenekleri kazandıklarını açıkça deklare eden suç örgütü ile karşı karşıyayız.

SADAT’ın yetkililerinin yaptığı açıklamalardan anlıyoruz ki SADAT silah ticareti yapmaktadır. Silah ticaretine aracılık yapmaktadır. Bu açıkça suçtur. SADAT bunları yaparken öbür taraftan bir yan kuruluşu olan aynı kişilerin birlikte hareket ettiği ASSAM adlı bir kuruluşun eliyle anayasal düzeni değiştirmek üzere Asrika adı altında bir devlet kurarak anayasal düzeni değiştirme hedefi olduğunu açıkça ifade etmektedir.”

NE OLMUŞTU?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçen haftalarda İstanbul Beylikdüzü’nde bulunan Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin (SADAT) önüne gitmişti. Kılıçdaroğlu’na çok sayıda CHP’li vekil de eşlik etmişti.

Burada bir açıklama yapan CHP lideri, “Önünde bulunduğumuz SADAT paramiliter bir kuruluştur… Burası terörist yetiştiren bir kurumdur” diye konuşmuştu. Seçim güvenliğinin önemli olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Seçimi gölgeleyecek, seçimin güvenliğini sarsacak herhangi bir şey olursa sorumlusu burasıdır ve Saray’dır” ifadelerini kullanmıştı.

1 MİLYON TL TAZMİNAT DAVASI
SADAT, son olarak Kılıçdaroğlu’na 1 milyon lira tazminat davası açtığını duyurmuştu.

Dava dilekçesinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına yer verilerek “Çok ağır ithamlarda bulunmak suretiyle müvekkil şirketin kişilik hakkına saldırı gerçekleştirilmiştir” denilmişti. GERÇEK GÜNDEM

2614590cookie-checkCHP’den SADAT’a karşı suç duyurusu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.