CHP’den Tanju Özcan ve Alim Karaca’ya “uyarı” cezası

CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya CHP Yüksek Disiplin Kurulu tarafından uyarı cezası verildi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu, bir kadına yönelik ifadeleri nedeniyle Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bir vatandaş ile yaptığı küfürlü telefon konuşması nedeniyle de Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı disipline sevk etmişti.

29 Kasım’da toplanan Disiplin Kurulu, iki dosyada da eksiklikler olduğu tespit edilmesi üzerine kararın 3 Ocak 2022 tarihinde verileceğini açıklamıştı.

UYARI CEZASI VERİLDİ
Tanju Özcan ve Alim Karaca hakkındaki karar bugün toplanan CHP Yüksek Disiplin Kurulu toplantısında çıktı. İki isim uyarı cezası aldı.

NE OLMUŞTU?
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, katıldığı bir televizyon programında, ”Bir açılış yapıyoruz, Bolu’da acelem de var. Bir tesettürlü bayan geldi. ‘Tanju Bey bir konu var konuşabilir miyiz’ dedi. Ben de ‘Hemen Ankara’ya dönmem lazım. Özel değilse burada konuşabilir misiniz?’ dedim. ‘Sıkıntı yok’ dedi. ‘Benim bebeğim yok. Bana yardımcı olur musunuz?’ dedi. ‘Hanımefendi ben size nasıl yardımcı olabilirim’ dedim. Meğer kadın tüp bebek tedavisi olmak istiyormuş. Tabi öyle konuya böyle girince çevredekiler gülüyor. Benim böyle çok fazla anım var” dedi” demiş, sözlerini tepki çekmişti.

Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’un kötü yönetildiğini söyleyen taraftarla tartıştığı ve küfür ettiği iddia edilen Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca 25 Ekim’de savunma vermiş ve “Olayın 7 ay öncesi var. Telefonla kayıt yapıyor organize bir şey var burada. YDK’ya sözlü savunma yaptım vereceği karara saygı duyacağım” demişti.

2575640cookie-checkCHP’den Tanju Özcan ve Alim Karaca’ya “uyarı” cezası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.