CHP’li Ağbaba: AKP iktidarı 20 yılına tam 20 grev yasağı sığdırdı

CHP’li Veli Ağbaba, Schneider Elektrik’teki grevin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yasaklanmasına tepki gösterdi. Ağbaba,” AKP, iktidarının 20 yılına tam 20 grev yasağı sığdırmış olurken, iki yüz bine yakın işçinin de bugüne kadar anayasal hakkını da keyfi bir biçimde ortadan kaldırmış oldu” dedi.

Bir ay içerisinde yasaklanan üçüncü grev olduğunu hatırlatan CHP’li Ağbaba; “Bu grev yasağı, Erdoğan’ın son bir ayda yasakladığı üçüncü grev oldu. AKP, iktidarının 20 yılına tam 20 grev yasağı sığdırmış olurken, iki yüz bine yakın işçinin de bugüne kadar anayasal hakkını da keyfi bir biçimde ortadan kaldırmış oldu” ifadelerini kullandı.

İki yüz bine yakın işçinin anayasal hakkını keyfi bir biçimde ortadan kaldırdığını ifade eden CHP’li Ağbaba, “Yasaklanan her grev, sendikalaşma hakkına yönelik her engelleme ne yazık ki ülkemizin bir ucuz iş gücü cennetine ve asgari ücret toplumuna dönüşmesine neden olmaktadır. Grevlerin bir gece kararnamesi ile yasaklanması kabul edilemez” dedi.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, “İşçilerin anayasal hakkına sahip çıkması milli güvenliği tehdit edemez” diye konuşan Ağbaba’nın açıklaması şöyle sürdü:

2663330cookie-checkCHP’li Ağbaba: AKP iktidarı 20 yılına tam 20 grev yasağı sığdırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.