CHP’li başkanlardan 16 Nisan ve Kılıçdaroğlu açıklaması

CHP’li belediye başkanlarının, 16 Nisan halk oylamasında elde edilen başarıda en önemli payın partilerine ve genel başkanlarına ait olduğu yönündeki bildirgesinde, “Kılıçdaroğlu liderliğinde mücadeleye devam” vurgusu yapıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla pazartesi günü yapılan CHP Belediye Başkanları Toplantısı’nın sonuç bildirgesi yayımlandı.

“Türkiye’nin ciddi sorunlarının bulunduğu bir ortamda, Adalet ve Kalkınma Partisi yapay bir gündem yaratarak, cumhuriyetin kazanımlarını ve parlamenter demokrasiyi hedefleyen bir anayasa değişikliğini demokratik olmayan yollarla TBMM’den geçirmiştir.” görüşü savunulan bildirgede, şu ifadelere yer verildi:

“Devlet kaynaklarının hukuksuz biçimde kullanıldığı, medyanın kapılarının sadece iktidara açıldığı, referandum sürecini güvenceye alan tüm düzenlemelerin YSK’nın gözleri önünde ayaklar altında alındığı ve baskılarla karşılaştığımız bir ortamda yapılan referandumda halkımız, büyük bir sağduyu ve duyarlılık göstererek, oynanan planlı oyunu bozmuştur.”

“YSK yasaları çiğneyerek sonucu ‘evet’ lehine ilan etmiş olsa da başta iktidar sahipleri olmak üzere tüm kesimler biliyor ki, sandığın gerçek galibi ‘hayır’ diyen geniş halk kesimleridir.” değerlendirmesi yapılan bildirgede, şunlar kaydedildi:

“Sandıkta almış olduğumuz sonucun bir başarı olduğunu, tek sahibi olmasak bile, elde edilen başarıda en önemli payın partimize ve genel başkanımıza ait olduğunu buradan bir kez daha ifade etmek isteriz. Önümüzdeki dönemde üzerimize düşen en büyük görevin dayatılan gayrimeşru sonucun cumhuriyetin kazanımlarını ve demokratik parlamenter rejimi ortadan kaldırılmasına izin vermemek olduğunun bilincindeyiz. ‘Hayır’ duruşuna sahip çıkan geniş halk kesimlerinin bizden temel beklentisi, cumhuriyet ve demokrasi mücadelesini büyüterek başarıya ulaştırmamızdır. Bu nedenle partimizin geleneğinin bir parçası olan demokratik tartışma ortamını son derece önemsemekle birlikte, cumhuriyete ve demokratik rejime yönelen tehdide karşı verilecek mücadelenin temel görevimiz olduğunu vurgulamak isteriz.

İnanıyoruz ki CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde, bu tarihi mücadeleye bedeli ne olursa olsun öncülük etmeye devam edecek, Türkiye Cumhuriyeti ve cumhuriyetin eseri olan demokratik rejim ilelebet payidar kalacaktır. CHP’li belediye başkanları olarak, bundan sonra da varoluş mücadelesinin en ön saflarında yer almaya devam edeceğimizi bu vesileyle bir kez daha kamuoyu ile paylaşmayı bir görev biliriz.”

2087710cookie-checkCHP’li başkanlardan 16 Nisan ve Kılıçdaroğlu açıklaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.