CHP’li vekiller kendilerini ihbar etti

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında başlatılan soruşturmayı protesto amacıyla CHP’li milletvekilleri, “Soruşturacaksanız beni de soruşturun. Kendimi ihbar ediyorum” diyerek kendilerini ihbar etti.

CHP Grup başkanvekilleri Engin Altay, Levent Gök ve Özgür Özel bugün saat 11.30’da Meclis Postanesi’ne giderek ihbar mektuplarını postaya verdi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen CHP’li milletvekillerinin ihbar mektubunda şu ifadelere yer verildi:

İHBAR MEKTUBU

“Sayın Genel Başkanımızın sözlerini aynen ben de tekrar ediyorum. Anayasayı ve hukuku tanımayan, ‘namusu ve şerefi üzerine ettiği yemini’ çiğneyen Recep Tayyip Erdoğan’a, Genel Başkanımızın yukarıda birinci paragrafta aynen alıntıladığım ifadeleri ile sesleniyorum. Aynı soruları soruyorum.

Bu suçsa, ben de bu suçu işliyorum. Soruşturacaksanız beni de soruşturun. Kendimi ihbar ediyorum.

Soruşturma tehdidiyle herkesin susturulmaya çalışıldığı bir korku düzeni değil, hukuk düzeni istiyoruz. Bunun mücadelesini her zeminde vereceğiz. Cumhurbaşkanı da dahil hiç kimse hukukun üstünde değildir.

Ana muhalefet partisi liderinin siyaset yapma hakkı ve demokrasiyi savunma görevini soruşturma tehdidiyle engelleyeceklerini sananlara açıkça bir kere daha ifade ediyorum. Bu suçsa, ben de bu suçu işliyorum. Soruşturacaksanız beni de soruşturun. Kendimi ihbar ediyorum.

Hakkımda soruşturma yürütülmesi için ihbar dilekçemin kabulünü dilerim.”

1476620cookie-checkCHP’li vekiller kendilerini ihbar etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.