CHP’nin Ekonomi Vizyon Belgesi açıklandı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ekonomi vizyon belgesinin açıklandığı ‘İkinci Yüzyıla Çağrı’ toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, ilk etapta 3,5 milyon kişiyi istihdam edeceklerini ve kişi başı geliri 20 bin doların üzerine çıkaracaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, ilk üç yılda 100 milyar dolarlık yatırım getireceklerini kaydetti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vizyon belgesinin açıklandığı ‘İkinci Yüzyıla Çağrı’ tanıtım toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bugün verdiğimiz kavga, Türkiye’nin yarın nasıl bir ülke olacağının kavgası, nasıl bir ülke hayal ettiğimizin davası. Bugün bu sahneden size ana muhalefet partisinin genel başkanı olarak değil, kuracağımız sistemin, büyük güç birliğinin bir parçası olarak sesleniyorum. Bu siyaset üstü güç birliği sizlerle birlikte çalışınca tamamlanacak.

6’lı masanın en büyük motivasyonu ‘ideolojik farklılıklar teferruattır’ dememiz. Türkiye için kenetlendik, halkımızın haysiyetli yaşamı için kenetlendik. Biz 6 lider olarak birlikte yürümeye devam edeceğiz. Gerçek bir demokrasiyi inşa edeceğiz. Bu zaferi iyi, cesur ve yürekli insanlar kazanacak. Dünyanın her yerinden işinde en iyi uzmanlar ve siyaset üstü vatanseverlerimizle bunun için buluştum. 6’lı masayı oluşturan partilerimizin çok iyi kadroları var.

“İLK ÜÇ YILDA 100 MİLYAR DOLAR YATIRIM GETİRECEĞİZ”

İktidarımızın ilk 6 ayında milletimizin ferahlaması için hızlı çözümlerimiz hazır. İlk adım halkımıza nefes aldırmak, sonra kalıcı refah sağlayacağız. İlk adım halkımıza nefes aldırmak, sonra halkımıza nefes aldırmak. Toplamda 5 trilyon 461 milyar dolarlık fon yönetenlerle toplantılar yaptım. İktidarın ilk üç yılında en az 100 milyar dolarlık doğrudan yatırım getireceğiz. Türkiye büyük kaynaklara ve büyük potansiyele sahip bir ülke. Halkımız hiçbir şeyden pay alamıyor. Kirli sermayenin çaldığı 418 milyar dolar tahsil edilecek.

“ÇALIŞANLAR İÇİN GELİR VERGİSİ TARİFESİNİ DÜZENLEYECEĞİZ”

Ücretli çalışanlara hiçbir zaman büyümeden pay verilmedi. Bugün devleti yönetenlerin çalışanlara borcu var. Devletin maaş alanlara en az 300 milyar dolar borcu var. Biz bu borcu ödemeye geliyoruz. Çalışanlar için gelir vergisi tarifesini yeniden düzenleyeceğiz. Gerçek zenginleşme de böyle olur. Halkın olanı halka geri vereceğiz. Bir güven ortamı yaratarak yatırım çekeceğiz, halktan çalınanları halka iade edeceğiz. Akılcı yönetimle hızlı ülkeyi krizden çıkaracağız.

“KİŞİ BAŞI GELİRİ 20 BİN DOLARIN ÜZERİNE ÇIKARACAĞIZ”

Halkımızı kalıcı zenginliğe ulaştıracak projeleri beş kolona ayırdık. Birinci kolon, endüstriyel dönüşümü gerçekleştirme. 50 ili kapsayan 8 bölgede özel ekonomi bölgeleri oluşturacağız. İkinci kolon, işgücü dönüşümü. Eğtiimde fırsat eşitliğine ve nitelikli işgücüne ihtiyaç var. Üçüncü kolon, enerji. Enerjide bağımsızlığı sağlamak önceliğimiz olacak. Dördüncü kolon, gıda bolluğu bereketi. Aç evlatlarla endüstriyel devrimi gerçekleştiremeyiz. Hiçbir çocuğumuz yatağa aç girmeyecek. Beşinci kolon, hızlı istihdam artışı. İlk etapta 3,5 milyon kişi istihdam edilecek. Kişi başı geliri 20 bin doların üzerine çıkaracağız.

“EMEĞİ UCUZLATAN POLİTİKALARI ÇÖPE ATACAĞIZ”

Türkiye kral değil kural istiyor, kurallı ekonomiyi getireceğiz. Siyaset üstü liyakatlı kadrolar bir arada çalışacak. Çalışma prensipleri asla sıcak siyasetin ajandasına kurban edilmeyecek. Bağımsız kalması gereken kurumlar bağımsız kalacak. Sistem güçlendikçe ülke artık sürekli yapısal krizlerle de asla karşı karşıya kalmayacak. Enflasyonist ve değersiz TL ekonomisiyle emeği ucuzlatan politikaları çöpe atacağız. Bu dönüşümü gerçekleştirecek parayı da bulduk, planımız, projelerimiz ve insan kaynağımız hazır. Teknoloji yatırımlarını Türkiye’ye davet edeceğiz. Zenginlik tabana yayılacak.

2651480cookie-checkCHP’nin Ekonomi Vizyon Belgesi açıklandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.