CIA hakkında şok iddia

ABD ve Avrupa'dan resmi belgelere dayandırılan haberde, “ABD ve Avrupa Parlametosu'ndaki belgeler, bu uçağın birçok kez Guantanamo'ya terör zanlılarını taşımak için uçtuğunu gösteriyor” denildi. Meksikalı yetkililer ise iddia üzerine henüz bir açıklamada bulunmadılar.

El Universal'e göre, kayıtları Avrupa Havacılık Güvenliği Örgütü'nde yer alan Gulfstream II tipi 12 koltuklu uçak, CIA'nın yabancı ülkelerden Guantanamo'ya terör zanlıları taşıdığı iddiasını soruşturan Avrupa Parlametosu tarafından incelenmişti. Haberde, Amerikan Federal Havacılık Dairesi'nin de, bu uçağın ABD topraklarından Guantanamo'ya uçuşlarını kaydettiği belirtildi.

Söz konusu uçak, 24 Eylül 2007'de Meksika Hava Kuvvetleri'ne ait uçak ve helikopterler tarafından yolundan çevrilerek Yucatan'daki uluslararası Merida Havaalanı'na yönlendirilmek istemiş, az yakıtı kalan uçak yere çakılmıştı. Uçakta, Meksika'daki Sinaloa kartelinin lideri, firardaki ünlü kaçakçı Joaquin Chapo Guzman'a ait 3 tondan fazla kokain bulunuyordu.

1177870cookie-checkCIA hakkında şok iddia

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.