CIA’e destek olan yerli ajanlara tutuklama

Mısır vatandaşı imam Abu Omar’in 17 şubat 2003 tarihinde Milano’da kaçıran ve ardından Aviano’daki Amerikan havva üssüne götüren CIA ajanlarının İtalyan Askeri Gizli Servisi Sismi ajanları ile işbirliği yaptıkları açıklandı.

İtalyan savcıların yürüttüğü soruşturma sonucu Abu Omar’ın Milano’da kaçırılarak işkenceye maruz kalmasında rol alan 26 CIA ajanına İtalya’da destek veren Sismi’nin iki numaralı ajanı Marco Mancını ve Mancını’nin o dönem şefi olan bugün ev hapsinde tutulan general Gustavo Piğnero hakkında tutuklama kararı çıkarıldı.

Milano Savcılığı ayrıca imam Abu Omar olay vakasında gazetesinin çıkarları için rol aldığı iddiası ile sağ eğilimli Libero gazetesinin genel yayın yönetmeni yardımcısı Renato Farına ve gazeteci Claudio Antonelli hakkında da  soruşturma açılmasını talep etti. Ancak Farına ve Antonelli haklarında öne sürülen iddiaları reddettiler.

İMAM OMAR?

Milano’da Quaranta camiinin eski imamı Abu Omar 17 şubat 2003’de Conte Verde caddesinde ortadan kayboldu. Omar CIA ajanlarınca kaçırılarak Aviano’daki Amerikan hava üssüne götürüldü. Buradan bir Learjet’le imam Almanya’daki Amerikan hava üssüne getirildi. 2004 nişan ayında Milano’da yaşayan eşine telefon eden imam meçhul kişiler tarafından Mısır’a getirildiğini söyledi.

Bir ay sonra Mısırlı imam tekrar ortadan kayboldu. İtalyan gizli haber alma servisi Digos adına yapılan bir açıklamada imamın 2003 yılında Mısır’da kaçırılarak hapsedildiği öne sürüldü.

İmamın konuşmaması karşılığında serbest bırakıldığı iddia edildi. Milano Savcılığı ve Digos işbirliği ile yürütülen sorudturma sonucu İmam Abu Omar’ın kaçırılmasında CIA ajanlarını doğrudan rol aldıkları anlaşıldı. Geçtiğimiz yıl 25 haziran 2005’de Milano Savcılığı 25 CIA ajanının tutuklanması hakkında karar çıkardı.

1131690cookie-checkCIA’e destek olan yerli ajanlara tutuklama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.