Cicim ayı bitti…

Bu iktidar olma savaşında her şey mübah anlayışı geçerli akçe olarak piyasalaştı. O nedenle Ortalık da belden aşağı vurmada ne varsa hepsi sergilenmeye başladı. Yatak odaları, cinsellik ve parasal yağma faaliyetleri ve operasyonlar…

İktidar olma bağlamında tasfiye operasyonları birbirini izlemekte. “İninize kadar gireceğiz” diyen bir Başbakan! Karşısında Fethullah Gülen’in gökyüzüne açılmış elleri diline tercüman olan güçlü yakarışları! Niyaz ederken arsa uzanan haliyle yolculuğu! Tam anlamıyla iktidar oyununda kara lekeciler olarak karşımıza çıkmakta.

Bakanlar, Bakan çocukları hazine soyan birer kahramanlar olarak karşımızdalar. Başbakanın, Bakanlarını, Bakan çocuklarını savunması ise günümüzün iktidar anlayışına çok uygun. Operasyon çeken görevlilere operasyon çekerek meydan okuması da “takdire” sayan bir tutum! Yiyin çocuklar yiyin ben sizi korurum dercesine, Ayakkabı kutuların da ortaya serilen para görüntülerine kılıf arama Başbakanın yandaşı koruyan bir devlet politikası oldu.

Sanki ortada hiçbir şey yokmuş da Başbakan o Bakan çocuklarına operasyon çekmişler gibi hareket ederek haksızlığa uğrayan insanları korumak için operasyon çekenleri görevden alma tutumu içinde! Olup bitenlere hiç aldırmayan, görmek istemeyen bir tutumla meseleyi kapatmak isteyen bir anlayışı var.” Devlet adamı” olarak kabine arkadaşlarını koruma tam da Başbakana layık bir davranış.

Şantaj politikası öyle bir boyut aldı ki biri bizi gözetliyor programının aratacak nitelikte. İnternet sayfalarında, gazete manşetlerinde yatak görüntüleri gırla gidiyor. Albenisi güçlü cinsel travmalar toplumun konuşmasını kolaylaştırmış.

Gerisi nasıl şekillenecek denirse: onu belirleyen uluslararası tekellerin ülke üzerindeki planları, çıkarları ve kimi daha iyi kullanacaklarına verilecek sorularda aramak gerekir. Her seçim öncesi ortaya serilen kaset görüntüleri aslında bir seçim dizaynı olarak belirlenmiş. Sermayenin toplumu yönetme yöntemi olmuş.

1557750cookie-checkCicim ayı bitti…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.