‘Çivi dahi çakılmayacak’ denilen Salda Gölü şantiye görünümünde!

YUSUF YAVUZ / AÇIK GAZETE – Haziran ayına yetiştirileceği öne sürülen millet bahçesi projesi için hızlanan çalışmalar Salda Gölü’nün çevresini adeta şantiyeye çevirdi…

Burdur’un Yeşilova ilçesinde bulunan Salda Gölü’nde yapımı süren millet bahçesi projesi nedeniyle dünyaca ünlü gölün kıyısı adeta şantiye alanı görünümünde. Salda Gölü Koruma Derneği millet bahçesi projesinin iptal edilmesi çağrısında bulunurken Burdur Valisi Ali Arslantaş Salda Gölü’nü ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.

BURDUR VALİSİ ALTINTAŞ, SALDA GÖLÜNDEKİ ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

Burdur Valisi Ali Arslantaş, Yeşilova ilçesinde bulunan Salda Gölü çevresinde incelemelerde bulundu. İlçe merkezi yakınındaki halk plajı, tabiat parkı, beyaz adalar ve Doğanbaba köyü yakınındaki Orman Evi’nde yürütülen çalışmaları inceleyen Vali Arslantaş, sezon öncesi çalışmaların son durumu hakkındaki ilgililerden bilgi aldı.

SALDA GÖLÜ KORUMA DERNEĞİ’NDEN MİLLET BAHÇESİ TEPKİSİ

Salda Gölü Koruma Derneği ise dünya mirası olan göldeki millet bahçesi projesinin iptal edilmesi için bir süredir kampanya yürütüyor. Salda Gölü kıyısında yapımı süren millet bahçesinin 5 Haziran’a yetiştirilmeye çalışıldığını öne süren derneğin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, şöyle denildi:

‘MİLLET BAHÇESİ PROJESİ İPTAL EDİLSİN’

“Devlet-Müteahhit el ele. Davası sürmekte olan Salda Gölü Millet Bahçesi Projesi hızla bitirilmeye çalışılıyor. Salda Gölü halk plajında devletin kepçesi, kamyonu, greyderi ile çalışmalara hız verilmiş durumda. Millet bahçesi 5 Haziran 2021 tarihinde partili Cumhurbaşkanı tarafından açılacakmış. Burdur Valisi her gün Yeşilova’da. Çalışma sahasında polis ve jandarma bekliyor. Fotoğraf çekimi engelleniyor. Salda Gölü dünya mirasıdır. Millet bahçesi projesi iptal edilsin.”

 

2515810cookie-check‘Çivi dahi çakılmayacak’ denilen Salda Gölü şantiye görünümünde!
Önceki haberCHP’li Özel’den Soylu’ya: Peker’den ayda 10 bin dolar alan siyasetçiyi açıkla
Sonraki haberEski Susurluk Komisyonu Başkanı Elkatmış: Böylesini görmedim
YUSUF YAVUZ
YUSUF YAVUZ (GAZETECİ-YAZAR) Isparta, Sütçüler'de doğdu. 1990’da edebiyatla ilgilenmeye başladı. Deneme ve inceleme tarzındaki ilk yazıları 1996 yılında 'Atatürkçü Ses' Dergisi’nde yayımlandı. Aynı yıl yerel ölçekte yayın yapan kanallarda 'Dönence' başlıklı radyo ve televizyon programları hazırlayıp sundu. 1999 yılında Antalya'da kurulan Müdafaa-i Hukuk Dergisi’nde yazmaya başladı. 2001’de Gazete Müdafaa-i Hukuk’ta Muhabir-Temsilci olarak görev aldı. Daha sonra adı 'Yeniden Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk' olan dergiyle bağını temsilci-yazar olarak sürdürdü. 2001-2007 yılları arasında Kaş Kitap Şenliğini organize ederek başta çocuklar ve gençler olmak üzere yöre insanının kültür, sanat ve edebiyat çevreleriyle buluşmasını sağladı. 2005 yılında Muğla ve Antalya arasındaki sahil bandında yaşanan yabancılara toprak satışına ilişkin yaptığı araştırmalar önemli etkiler yarattı. Deneme, inceleme, röportaj, düz yazı, haber ve yorumları; Cumhuriyet Akdeniz, Odatv, Yeni Harman, Edebiyat ve Eleştiri, Yolculuk, Evrensel, Atlas, Magma, Aydınlık, Birgün, Açık Gazete gibi dergi ve gazetelerde yayımlandı. Antalya merkezli VTV Televizyonunda, Pelin Gel Ağan'la birlikte 'İki Ağaç İçin' adıyla 16 bölümden oluşan bir program hazırlayıp ve sundu. Kanal V Televizyonunda, Biyomühendis Çağlar İnce ile birlikte, Yörük kültürünü ve tarihsel köklerini ele alan 'Islak Çarıklar' adlı belgesel haber programı hazırlayıp sundu. Araştırma yazılarından bazıları, 'Yer Bize Çimen Verdi' ve 'Darağacına Takılan Düşler' adıyla belgesel filmlere de konu olan Yavuz, şu sıralar 'Islak Çarıklar' adlı bir belgesel haber programı için çalışmalarını sürdürüyor. Ağırlıklı olarak arkeoloji, çevre, kentsel dönüşüm ve tarım konularını ele alan çalışmalar yapmayı yazılı ve görsel medyada sürdüren Yavuz, yıkım politikalarıyla tarımdan hayvancılığa, kültürden mimariye kırsal yaşamın dönüşümünü ele alan araştırma yazılarıyla tanınıyor. Ziraat Mühendisleri Odası Basın Ödülü, Çağdaş Gazeteciler Derneği Belgesel ödülü, Türkiye Ziraatçılar Derneği Tarım ödülü, Kubaba Derneği kültür hizmeti ödülü'nün yanı sıra Türkiye Ormancılar Derneği gibi çeşitli meslek odası, kurum ve kuruluşlar tarafından ödüle layık görülen Gazeteci Yusuf Yavuz, Likya'dan Teke yöresine uzanan coğrafyadaki su kültürüne ilişkin uluslararası bir sanat projesinin de danışmanlığını ve metin yazarlığını üstleniyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.