Clinton: Avrupa size gelecek

Clinton, Bilgi Üniversitesi’nde “21’inci Yüzyılda Dünyamızı Bekleyen Tehditler ve Fırsatlar” konulu konferansta konuştu. Clinton’ın Türkiye’ye dair mesajları da vardı.

Eski ABD Başkanı Bill Clinton Bilgi Üniversitesi’nde yaklaşık yarım saat süren bir konferans verdi. Ardından da öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Clinton dünyadaki yoksul ülkelerle gelişmiş ülkeler arasındaki tezatlara değindi. Afrika’dan Haiti’ye kadar dünyanın geleceği için yapılması gerekenlerin altını çizdi.

Clinton, Türkiye’yle ilgili mesajlar verdi. Türkiye’nin geçmişten günümüze çok yol katettiğini söyledi.

Clinton, “Avrupa Birliği üyelik sürecinden bahsetmek istiyorum. Türkiye nüfusu nedeniyle müzakere sürecinde sıkıntılar yaşıyor ancak bir gün fakir ve küçük Avrupa ülkeleri bu kez Türkiye’ye teker teker gelmeye başlayacaklar” diye konuştu.

Clinton, 11 Eylül saldırılarının ardından Müslümanlığın kimi zaman terörle birlikte algılandığını söyledi. Bu yanlış algılamanın altını çizdi.

Clinton, “Saldırıyı gerçekleştirenlerin Müslüman olması bütün Müslümanların terörist olduğu anlamına gelmez. İnsanlar Kur’an okumalı, İslam tarihini okumalı hangi koşullarda ve neden Kur’an indi bunu öğrenmeli” dedi.

Konferansa akademisyenler, siyasiler, öğrenci ve mezunlardan oluşan yaklaşık 500 davetli katıldı.

1261470cookie-checkClinton: Avrupa size gelecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.