Çocuklar kurbandan uzak tutulmalı!

Kurban Bayramı yaklaşıyor ve yine kurban kesimine ilişkin uyarılarda bulunmak gerekiyor. Çünkü kurban kesimi çocuklara uygun değil. Nedeni gayet açık: Çocuklar ölümle çok zor baş ederler. Tam olarak kavrayamadıkları ölüm onlar için oldukça korkutucudur. Araştırmalar gösteriyor ki, çocukların 10-11 yaşından önce ölümü tam olarak anlayabilmeleri beklenemez.

Kurban kesilen ortamlarda çocuklara çok özenli davranılması gerekir. Kesimi gören çocuklar kısa veya uzun süreli olarak etkilenebilirler. Özellikle 5 yaş öncesinde ölüm, can çekişme ve kan görüntüleri, ya da kesime tanık olan çocuklar, anlamakta güçlük çektikleri bu olaylar nedeniyle ciddi düzeyde tedirgin ve rahatsız olurlar.

Çocuklar hiçbir şekilde kurban kesimini izlememeli ve izlemeye zorlanmamalıdır. 6 yaşından küçük çocukların kesimi kesinlikle görmemesi gerekir. Çocuklar 8 yaşından başlayarak kurbanın anlamını kavrayabilirler ama 10 yaş öncesinde ölüme ilişkin kavrayışları yetersiz olduğu için yine de rahatsız olabilirler. Kurbanın inanç boyutu ancak 11 yaştan sonra daha iyi anlaşılabilir. Bu nedenle çocuklar 12 yaşına dek kurban kesimini izlememelidir. Serdar M. Değirmencioğlu / EVRENSEL

HABERİN DEVAMINI KAYNAĞINDAN OKUMAK İÇİN LÜTFEN LİNKİ TIKLAYINIZ
https://www.evrensel.net/yazi/89121/cocuklar-kurbandan-uzak-tutulmali

2533020cookie-checkÇocuklar kurbandan uzak tutulmalı!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.