Corona virüsü yenen 10’da 9, yan etkilerle uğraşıyor

200’ün üstünde ülkede ve bölgede görülen yeni tip corona virüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle ölü sayısı 1 milyonu aşarken hastalığın yeni özellikleri açığa çıkmaya devam ediyor. Güney Kore tarafından yapılan yeni bir araştırmada, Covid-19’u yenen her 10 kişiden 9’unun yorgunluk, odaklanma problemi, zihinsel ve bilişsel rahatsızlıklar ile tat ve koku kaybı gibi yan etkilerden muzdarip olduğu belirtildi.

Güney Kore tarafından yapılan bir araştırmaya göre, her 10 corona virüs hastasından 9’u, hastalıktan kurtulduktan sonra yorgunluk, psikolojik sorunlar, koku ve tat kaybı gibi yan etkiler yaşamaya devam ediyor.

Araştırma, küresel ekonomiyi harap eden, sağlık sistemlerinde aşırı baskı yaratan ve insanların yaşam biçimini değiştiren corona virüs pandemisinde küresel can kaybı sayısının bir milyonu aşmasının ardından geldi.

HASTALIĞI YENENLERİN YÜZDE 91’İ EN AZ BİR YAN ETKİ BİLDİRDİ

Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Ajansı (KDCA) yetkilisi Kwon Jun-wook, 965 iyileşmiş Covid-19 hastasıylayapılan çevrimiçi bir ankette, katılımcıların 879’unun (% 91,1’i) hastalığın en az bir yan etkisine uzun süre boyunca maruz kaldığını belirttiğini açıkladı

EN SIK GÖRÜLEN YAN ETKİ YORGUNLUK

Kwon, yorgunluğun yüzde 26,2 okuma ile en yaygın yan etki olduğunu, onu yüzde 24,6 ile konsantrasyon bozukluğunun izlediğini söyledi. Diğer yan etkiler arasında ise psikolojik veya zihinsel yan etkiler ile tat ve koku kaybı yer alıyor.

Bununla birlikte Güney Kore, iyileşen hastaların yaşadığı yan etkilere ilişkin BT taramalarının analiz edildiği 16 tıbbi kuruluşla farklı bir çalışma yürütüyor. Çalışmanın sonuçlarının önümüzdeki ay yayınlanması bekleniyor.

Güney Kore’de şu ana kadar Covid-19 kaynaklı 413 ölüm ve 28 bin 812 vaka bildirildi.

2456280cookie-checkCorona virüsü yenen 10’da 9, yan etkilerle uğraşıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.