Covid: İngiltere, Çin’den gelenlerden negatif test isteyecek

İngiltere’de bakanlar, Çin’den ülkeye gelen yolcuların uçağa binmeden önce negatif Covid testi sağlamaları gerekeceğini doğruladı.

Pekin’in sıfır Covid politikasını gevşetme kararının ardından vaka sayılarının artmasıyla birlikte, ABD’nin de aralarında olduğu birkaç ülke Çin’den gelen yolculardan negatif test isteyeceğini açıklamıştı.

Çin, 8 Ocak’ta sınırlarını tamamen açacağını duyurdu.

İngiltere Sağlık ve Sosyal Bakım Bakanlığı, 5 Ocak’tan itibaren Çin’den direkt uçuşlarla seyahat eden kişilerden kalkış öncesi Covid testi yaptırmalarının isteneceğini kaydetti.

8 Ocak’tan itibaren İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı, Çin’den gelen yolcuların ülkeye vardıklarında teste tabi tutulmaları programını da başlatacak.

Sağlık Bakanı Steve Barclay, hükümetin “dengeli ve ihtiyatlı bir yaklaşım” izlediğini söyledi ve yetkililerin en son Covid verilerini değerlendirdiği için önlemlerin “geçici” olduğunu ekledi.

Test gerekliliği yalnızca İngiltere’deki havaalanlarına uçan kişiler için geçerli olacak. Hükümet, Çin’den İskoçya, Galler veya Kuzey İrlanda’ya doğrudan uçuş olmamasına rağmen, bu politikanın Birleşik Krallık çapında uygulanmasını sağlamak için diğer yönetimlerle birlikte çalıştığını söylüyor.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) başkanı, bazı ülkelerin yeni kısıtlamalar getirmesinin “anlaşılabilir” olduğunu açıkladı.

2657930cookie-checkCovid: İngiltere, Çin’den gelenlerden negatif test isteyecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.