CTP’den hayır

Aralık ayındaki genel seçimlerde, çözüm ve AB vizyonunu paylaşan siyasal partilerin seçime tek listeyle girmesi yönünde başlatılan çalışmalara tek “hayır”, Cumhuriyetçi Türk Partisi’nden geldi.

 

Toplumcu Kurtuluş Partisi (TKP) Yürütme Kurulu tarafından alınan kararla TKP Genel Başkanı Hüseyin Angolemli’nin Çözüm ve AB Koalisyonu oluşturmak üzere başladığı temaslar devam ediyor. Ancak CTP ile yapılan ilk görüşme “hayır” cevabıyla sonuçlandı.

 

CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat ile Çözüm ve AB Koalisyonu kurulması ve toplumsal muhalefetin seçimlere tek liste ile girmesi önerisini yapan Angolemli “hayır” yanıtını aldı.

 

TKP’nin başlattığı ve CTP’nin hayır dediği, “Çözüm ve AB Koalisyonu” çalışmaları çerçevesinde Kıbrıs Sosyalist Partisi, Birleşik Kıbrıs Partisi ve birçok sivil toplum örgütünün seçimlere ortak bir liste ile grime yönündeki çalışmaları devam ediyor. Kıbrıs sorununun adil ve kalıcı bir çözüme kavuşturularak AB üyeliğinin gerçekleşmesi zemininde iş ve güç birliği yapma çalışmalarında, ana hedefi meclis aritmetiğinin toplumsal muhalefeti temsil edebilecek nitelikte oluşmasını temin etmek.

 

Bugünkü Yeni Düzen Gazetesi’nde yer alan bir habere gore, CTP seçime Çözüm ve AB Koalisyonu’nunda yer almadan kendi listesi ile grime çalışması yapıyor. Haberde, CTP’nin listesinin parti dışından isimlere de açılmasının tartışıldığı ifade edildi.

 

CTP Genel Seketeri Ferdi Sabit Soyer de, KIBRIS FM’de Taylan Kav’ın radio programında dinleyicilerden gelen ısrarlı sorulara verdiği yanıtta, seçimlere yönelik Çözüm ve AB Koalisyonu oluşturulmasına çalışmalarına CTP’nin katılmayacağını ifade etmişti

1092310cookie-checkCTP’den hayır

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.