Cumartesi Anneleri’ne karşı Galatasaray Meydanı polis ablukasında

Eylemleri yasaklanmak istenen Cumartesi Anneleri, 702. haftada Kenan Bilgin’in akıbetini soracak.

Cumartesi Anneleri, 1994’te gözaltında kaybedilen Kenan Bilgin’in akıbetini sormak amacıyla bugün Galatasaray Meydanı’nda olacak. “İnsanların destekledikleri Cumartesi Anneleri değil insanlık onurudur” diyen kayıp yakınları, herkesi Bilgin’in fotoğraflarıyla Galatasaray Meydanı’na çağırdı. Polis ekipleri ise eylemlerin yasaklanması sonrası İstiklal Caddesi’nde bazı yolları kapattı.

Kayıpların akıbetini öğrenmek ve faillerden hesap sormak için her hafta “Failler belli kayıplar nerede?” sloganıyla bir araya gelen Cumartesi Anneleri, eylemlerinin 700 ve 701’inci haftasında polis engeliyle karşılaştı. Cumartesi Anneleri, eylemlerinin 702’nci haftasında 12 Eylül 1994’te gözaltına alınarak kaybedilen Kenan Bilgin’in akıbetini sormak için Galatasaray Meydanı’nda olacak.

BİLGİN: BİZİ ORADA OTURTAN DEVLET
Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Kenan Bilgin’in kardeşi İrfan Bilgin, ağabeyinin kaybedilişinin yıl dönümü olan 702’nci haftada Galatasaray’a çıkmak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirterek, kayıp aileleri olarak kararlı olduklarını söyledi. Failler bulununcaya kadar Galatasaray Meydanı’nda olmaktan vazgeçmeyeceklerini söyleyen Bilgin,”Bu hafta ağabeyim Kenan Bilgin’in dosyasını işleyeceğiz. İsterlerse saldırsınlar, gözaltına alsınlar. Şunu çok iyi biliyoruz ki bunları kayıplarımızı unutturmak için yapıyorlar. Biz de unutturmamak için mücadele ediyoruz. Yakınlarımızın devlet tarafından gözaltına alınıp kaybedildiğini dile getirmeye devam edeceğiz. Bizi orada oturtan onlardı. Onlar bizim yakınlarımızı kaybetti. Kayıplarımızın faillerini bulurlar ve yargılanırlarsa biz zaten oraya gitmeyeceğiz. Yapacaklarsa bunu yapsınlar. Gazla, copla bizi oradan kaldıramazlar” diye belirtti. Bilgin, “İnsani duygularını yitirmeyen, bu ülkenin demokratik bir ülke olmasını isteyen tüm insanlar Galatasaray Meydanı’nda bizimle birlikte olsun” çağrısında bulundu. İHD İstanbul Şubesi Gözaltında Kayıplar Komisyonu Üyesi Sebla Arcan da kamuoyuna ve devlete mesajlarının çok açık ve net olduğunu ifade ederek, “Gözaltında kaybedilenlerin akıbetinin açıklanmasını istiyoruz. Talebimiz hakikat ve adalet. Bu hem bizim anayasal hakkımız hem de devletin gerçekleştirmekle yükümlü olduğu bir görevi. Dolayısıyla biz onurlu yurttaşlar olarak bu talebimizden vazgeçmeyeceğiz. Bu talebimizi 700 haftadan fazla zamandır sürdürüyoruz. Bundan sonra da sürdürmeye devam edeceğiz” ifadesinde bulundu.

Cumartesi Anneleri, twitter adreslerinde yaptıkları paylaşımda, “Bilgin ailesiyle birlikte ‘Kenan Bilgin dosyasında 24 yıllık inkar ve cezasızlık son bulsun’ demek için 702. haftamızda Galatasaray’dayız!” dedi.

POLİS ABLUKASI
Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından Cumartesi Anneleri’nin eylemlerinin yasaklanması nedeniyle polis ekipleri İstiklal Caddesi’ni abluka altına alırken Galatasaray Meydanı’na çıkan bazı yollar kapatıldı. TOMA’lar da yola konuşlandırıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “İstiklal Caddesine çıkan Zambak Sokak- Meşelik Sokak keşişimi, Atıf Yılmaz Cadedsi- Sadri Alışık Sokak kesişimi, Balo Sokak- Turnacıbaşı Caddesi kesişimi, Yeniçarşı Caddesi-Meşrutiyet Caddesi kesişimi ile Kumbaracı Yokuşu -Asmalı Mescit Caddesi trafiğe kapatılacak. Buralardan İstiklal Caddesine akım verilmeyecek” denildi. (EVRENSEL)

 

2224490cookie-checkCumartesi Anneleri’ne karşı Galatasaray Meydanı polis ablukasında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.