Cumhurbaşkanı’nın derdi büyük

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, devlet televizyonunun canlı yayın konuğu oldu. İran’ın reformcu lideriyle yapılan söyleşi ise, gergin bir ortamda geçti.

Yayının gecikmeli başlaması ve kendisine soru soracak olan gazetecelerin seçimi, Cumhurbaşkanı Ruhani’yi kızdırdı.

Belirlenen saate yayın başlamayınca Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, çareyi Twitter’a mesaj yazmakta buldu. Ruhani, mesajında dini lider Ayettulah Ali Hamaney’e yakınlığıyla bilinen devlet televizyonunu, halka seslenmesine engel olmakla suçladı.

Washington’la yakınlaşma politikası nedeniyle muhafazakarların eleştiri oklarının hedefi olan Hasan Ruhani, canlı yayında da tepkisini ortaya koydu.

‘SEYİRCİLER SIKILMIŞ OLABİLİR’
Ruhani, “yayına geç başladık. Seyircilerimiz beklemekten sıkılmış olabilirler” dedi.

Gergin başlayan söyleşide İran Cumhurbaşkanı Ruhani, muhafazarların tepkisine rağmen Batılı ülkelerle varılan nükleer anlaşmayı savundu.

Ruhani, “Komşularla iyi ilişkilere sahip olmak en önemli prensiplerimizden birisi. Bu bizim için önemli bir öncelik. Dünyadaki diğer güçlerle de iyi ilişkilere sahip olmak dış politikada önceliklerimiz arasında” dedi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Rıza Sarraf’ın İran’daki ortağı olduğu söylenen Babek Zencani’yle ilgili soruları da yanıtladı.

Ruhani, “Neden bu kadar yüklü miktarda petrol ve para bir kişiye verildi. Anlamakta zorluk çekiyorum. Rakam çok büyük. Yaklaşık ülkenin bir aylık tüm geliriyle eşit” açıklamasında bulundu.

1409650cookie-checkCumhurbaşkanı’nın derdi büyük

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.