Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD’de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump’ın daveti üzerine özel uçak “TC-TRK” ile ABD’nin başkenti Washington’a ulaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile çarşamba akşam saatlerinde bir araya gelecek. İki liderin görüşmesinde önemli başlıklar ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Andrews Hava Üssü’nde Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, Amerika Birleşik Devletleri Protokol Genel Müdürü Cam Henderson ve diğer yetkililer karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretindeki ilk teması, ABD Ticaret Odası üyeleriyle oldu.

Erdoğan, ABD Ticaret Odası, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ve Türkiye-ABD İş Konseyi tarafından düzenlenen Yuvarlak Masa Toplantısı’na katıldı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın daveti üzerine Washington’da bulunan Erdoğan, Willard Hotel’de düzenlenen toplantıya iştirak etti.

Basına kapalı toplantıya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da katıldı.

Toplantıda aralarında Pepsico, Google, UPS, Hilton, The Coca Cola Company, GE, Citi, Uber, THY, Limak, TAV, Borusan, Kale Group gibi şirketlerin temsilcileri ve Türkiye Varlık Fonu, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Nasdaq ve Amerika Ticaret Odası gibi kuruluşların temsilcileri de hazır bulundu.

KRİTİK GÖRÜŞME TÜRKİYE SAATİYLE 20.00’DE

Erdoğan, bugün Türkiye saatiyle 20.00’de ABD Başkanı Donald Trump’la baş başa görüşme gerçekleştirecek. Görüşmenin bir buçuk saat sürmesi bekleniyor. Ardından iki lider kameraların karşısına geçecek ve ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra da ABD Diyanet Merkezi’nde vatandaşlarla buluşacak.

2350670cookie-checkCumhurbaşkanı Erdoğan ABD’de

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.