Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fazıl Say konserini izledi

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say’ın “Truva Sonatı” isimli konseri Ankara’da yapıldı. Konserle ilgili en çok merak edilen soru, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılıp katılmayacağıydı. İşte bu soru yanıtını buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte konsere gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATO Congresium’da düzenlenen Fazıl Say’ın “Truva Sonatı”nın Ankara Prömiyeri’ni izledi.

Basına kapalı gerçekleştirilen konsere ilişkin görüntüler paylaşıldı.

Fazıl Say, konserin başında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile konsere katılan protokolü selamlayarak, “Konserime hoş geldiniz” dedi.

Truva Sonatı ve İzmir Süiti eserlerinden bölümleri yorumlayan Fazıl Say’ı konser sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, protokol ile birlikte ayakta alkışladı.

Daha sonra sahneye gelen Erdoğan, burada bir konuşma yaparak, “Sevgili Fazıl, gerçekten bizlere bu prömiyeri çok farklı bir şekilde takdim ettiler. Tabii şimdi Çanakkale eyvallah, İzmir eyvallah ama bir de şimdi Ankara, İstanbul lazım. Ankara’yı Külliye’deki Opera’da yapalım, diğerini, İstanbul’da da Harbiye merkezde yapalım. O da böyle güzel bir sunumla İstanbulluları ve Ankaralıları ayrıca bir daha bir araya getiririz.” ifadelerini kullandı.

Fazıl Say’a Aşık Veysel’in “Benim sadık yarim kara topraktır” plağını hediye eden Erdoğan, teşekkürlerini iletti.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile kulise geçen Erdoğan’a, Fazıl Say, burada da tekrar katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Gecenin sürpriz konuğu ise ABD’li Senatör Lindsay Graham oldu. Beştepe’deki görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetini kabul eden ABD’li Senatör konserde yerini aldı. Erdoğan ile Graham konseri birlikte seyretti.

AÇIK GAZETE: Fazıl Say’a sosyal medyada öteleştirme eleştirini çok haksız buluyor ve katılmıyoruz.

2264260cookie-checkCumhurbaşkanı Erdoğan, Fazıl Say konserini izledi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.