Cumhurbaşkanlığı: Rusya-Ukrayna müzakeresi İstanbul’da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi yaptı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlı’ğından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşındaki son durum ve müzakere süreçleri ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya ve Ukrayna müzakere heyetlerinin bir sonraki toplantısının İstanbul’da yapılması konusunda mutabık kaldı.

Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy, Türkiye’de yapılacak görüşmelerde egemenlik ve toprak bütünlüğü konusunda ısrarcı olmaya devam edeceklerini söyledi.

Zelenskiy, “Müzakerelerdeki önceliklerimiz biliniyor: Hiç şüphesiz egemenlik ve Ukrayna’nın toprak bütünlüğü. Etkin garantiler bir zorunluluk. Tabii ki amacımız mümkün olduğunca çabuk ülkemizde barış ve normal yaşama dönmek” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Rusya ve Ukrayna müzakere heyetlerinin Türkiye’de bir araya geleceğini belirterek, “Tarafların Türkiye’ye duyduğu güvenin sorumluluğunun bilincindeyiz” değerlendirmesinde bulundu.

Ukraynalı müzakerecilerden David Arakhamia da Facebook hesabında “Bugün yapılan videolu müzakerelerde, iki delegasyonun yüz yüze müzakerelerinin bir sonraki turu, 28-30 Mart’ta Türkiye’de yapılacak” diye yazdı.

Rusya’nın baş müzakerecisi Vladimir Medinsky de Telegram hesabında Ukrayna ile görüşmeleri doğruladı, ancak müzakereler için 29-30 Mart tarihlerini verdi.

2594630cookie-checkCumhurbaşkanlığı: Rusya-Ukrayna müzakeresi İstanbul’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.