Cumhuriyet Bayramı’nı okullarda da kutladık

Türkiye ve KKTC ve dış temsilciliklerde kutlanan Cumhuriyet bayramı, Londra’daki hafta sonu Türk okullarında da büyük bir çoşkuyla kutlanmaya başladı.

Edmonton’daki Salisbury Türk Okulu ailelerin de katıldığı geniş kapsamlı bir kutlama töreni hazırladı. Öğretmen Çiğdem Zent’in öncülüğünde yapılan kutlamalarda cumhuriyetin tarihi ve Türkiye ve Kıbrıs için önemi anlatıldı.

Öğrenciler Atatürk ve Kurtuluş Savaşı’nı konu alan şiirler okudu, folklor gösterisi sonrasında okul korosu şarkılar söyledi…

“OKULLARA DESTEK OLUNMALI”

Bir diğer kutlama ise Dr. Fazıl Küçük Türk Okulu’nda düzenlenmişti.

Okul Başkanı Akjen Havalı günün önemine değinen konuşmasında Türk kültürü ve Türkçenin önemini anlattı. Havalı çocukların kendi kültürlerini yitirmemeleri için Türkiye ve KKTC’nin hafta sonu Türk okullarına destek olması gerektiğini belirtti.

Ailelerin de çocukların kendi kütürlerinde yetişmesi için çaba göstermelerini isteyen Havalı, öğrencileri başarılarından dolayı kutladı.

Konuşmalar sonrasında Dr. Fazıl Küçük Türk Okulu öğrencileri de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için hazırladıkları şiirlerini okudular, okul korosu şarkılar söylerken minik foklorcüler gösteri yaptılar.

825930cookie-checkCumhuriyet Bayramı’nı okullarda da kutladık

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.